Adolescent

Statistică: 72 de minori din țara noastră au încercat să se sinucidă în prima jumătate a anului 2016

By septembrie 10, 2016 No Comments

Astăzi, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, care se desfășoară în acest an sub genericul „Conectare. Comunicare. Implicare”.

La nivel global, o treime din cele peste 20 de milioane de tentative de suicid pe an se atestă printre adolescenţi, cu 2 vârfuri în ratele de suicid: la tineri (15-35 de ani) şi printre persoanele în vârstă (peste 75 de ani).

Se estimează că, în fiecare an, din această cauză mor circa 800 000 de persoane (un caz la fiecare 40 de secunde), plus 25 de ori mai multe cazuri de încercări eșuate. Astfel, circa 18% din populaţia globală are probleme psiho-emoţionale cu trecerea timpului evoluând în boli mintale – depresie, de care suferă una din patru persoane, iar 70% dintre acestea au gânduri suicidare.

Șefa Secției relații cu publicul a Inspectoratului General al Poliției (IGP) al MAI, Tamara Procopii, a oferit pentru Suntparinte.md date statistice la acest capitol, pentru primele șase luni ale anului 2016.

Potrivit datelor, în perioada menționată au fost înregistrate 72 de cazuri de tentativă de suicid în rândul minorilor (53 de fete şi 19 băieţi), după cum urmează:

Vârsta Numărul copiilor
sub 13 ani 3 copii
între 13-16 ani 46 de copii
între 17-18 ani 23 de copii

Ca urmare a analizei efectuate au fost constatate următoarele metode aplicate:

Metoda aplicată Numărul de cazuri
strangulare 5 cazuri
folosirea pastilelor 44 cazuri
folosirea substanţelor toxice 2 cazuri
automutilare 15 cazuri
aruncare de la înălţime 6 cazuri

Totodată, au fost înregistrate 14 cazuri de suicid în rândul copiilor (2 fete şi 12 băieţi), în special cu vârsta cuprinsă: sub 13 ani – 4 copii; între 13-16 ani – 8 copii; între 17-18 ani – 2 copii.

Ca urmare a analizei efectuate au fost constatate următoarele metode aplicate de către copii:

Metoda aplicată Numărul de cazuri
strangulare 11 cazuri
folosirea substanţelor toxice 1 caz
provocarea vătămărilor 1 caz
aruncare de la înălţime 1 caz

Pentru consultaţii şi asistenţă psihologică în Republica Moldova funcţionează liniile de asistenţă telefonică şi centrele de asistenţă psihologică, inclusiv în şcoli, care pot fi accesate la ajutor@pentruviata.md sau www.pentruviata.md, Linia Verde Antisuicid: 060806623, www.facebook.com/altruism.md.

Sursa foto: mednews.md

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.