Șase pași ce opresc războiul temelor pentru acasă
Școlar

Șase pași ce opresc războiul temelor pentru acasă

Îndată ce copilul este înscris în clasa I, temele pentru acasă devin o parte indispensabilă a zilei. În unele familii, părinții se confruntă cu adevărate probleme în încercarea de a-și motiva școlarul să se apuce de lecții. Astfel, temele devin pentru copii o sursă de griji și anxietăți.

Pentru a transforma tema pentru acasă dintr-o corvoadă într-un moment plăcut, părinții trebuie să urmeze câteva reguli:

  • După o zi obositoare la școală, lăsați copilul să ia o pauză. Luați masa împreună, timp în care copilul vă poate povesti cum și-a petrecut ziua. Unii medici recomandă ca elevii să doarmă aproximativ o oră înainte de a se apuca de temele pentru acasă.
  • În primul rând, asigurați-i școlarului un spațiu de muncă luminos și aerisit. Biroul copilului trebuie să conțină doar cărți și rechizite școlare, iar camera să fie lipsită de obiecte ce l-ar putea distrage.
  • Pentru a-l motiva să fie productiv de mic copil, faceți împreună un mic rezumat al temelor pentru a doua zi. Sfătuiți-vă copilul să înceapă cu problemele cele mai ușoare și să continue cu cele mai dificile, care presupun mai multă răbdare în rezolvarea lor.
  • Este bine să stabiliți un program regulat pentru lecții. Acesta implică fixarea orei de începere a rezolvării temelor și a timpului alocat. Regula generală spune că temele în clasele primare urmează a fi rezolvate în două ore, pe când cele din gimnaziu – în trei.
  • Nu stați cu copilul atunci când acesta își face temele. Ghidați-l, explicați-i dacă o sarcină nu îi este clară, însă nu rezolvați în locul lui! Copilul trebuie să înțeleagă că temele pentru acasă sunt responsabilitatea lui așa cum ceilalți membri ai familiei au propriile obligații. Părintelui îi revine datoria de a-l ajuta pe copil și de a-i verifica minuțios temele pentru acasă.
  • Lăudați-vă copilul după ce a finalizat tema pentru acasă. Nu folosiți mereu ideea de recompensă pentru că și-a făcut temele. În caz contrar, copilul va fi motivat să își facă temele doar când va ști care este recompensa pe care o va primi.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.