Platforma web Suntparinte.md vă aduce zilnic informații utile și interesante despre alimentația, sănătatea, siguranța și educația copilului, realizate în colaborare cu experți și experte din diferite domenii, precum: sănătate, pediatrie, stomatologie, neonatologie, psihologie, educație, pedagogie, alimentație, asistență socială și parentală etc.

De asemenea, aici găsiți informații actuale despre reformele în domeniile educației, sănătății, protecției sociale și familiei, precum și aflați recomandări pentru fortificarea relației părinte-copil.

Suntparinte.md realizează galerii foto tematice, de tipul „O zi din viața unei familii”, cu familii și instituții din întreaga republică, ceea ce reprezintă o premieră pentru site-urile din Republica Moldova destinate părinților.

Pagina, lansată pe data de 30 martie, 2016, conține articole realizate exclusiv de echipa Suntparinte.md și promovează principiile: nonviolența, nondiscriminarea, toleranța, disciplinarea pozitivă, multiculturalismul, respectarea normelor de igienă în familie și în instituțiile de învățământ, alimentația sănătoasă în familie, la grădiniță și la școală etc.

Site-ul are drept obiective:

promovarea normelor și valorilor sociale ce țin de creșterea și educarea copiilor;

identificarea și promovarea modelelor de comportament pozitiv în familie;

combaterea stereotipurilor legate de disciplinarea prin violență, rolul părinților în educarea copiilor, vaccinuri, persoanele cu nevoi speciale și minoritățile etnice, care divizează societatea noastră și afectează educația copiilor.

Suntparinte.md tinde să devină cea mai accesată platformă media pentru părinți și să contribuie la schimbarea valorilor sociale în ceea ce privește creșterea și educarea copiilor.

Platforma media Suntparinte.md a fost creată în cadrul proiectului „Changing social norms through photography and new media”.

ECHIPA NOASTRĂ

Cristina Cucoș

Coordonatoare, redactoare-șefă

Gabriel Encev

Editor foto și video

Diana Bulai

Redactoare