5 pași: Cum să-ți înveți copilul să deosebească știrile false de cele adevărate
Școlar

5 pași: Cum să-ți înveți copilul să deosebească știrile false de cele adevărate

By 31/10/2020 decembrie 22nd, 2020 No Comments

Sursa foto: lpb.org

Cele mai importante surse de informare în Republica Moldova sunt televiziunea (72,6%) și internetul (59,5%). Pe locul trei se află radioul (18,8%), fiind urmat de alte surse (prietenii, zvonurile etc.), după cum arată ultimul Barometru de Opinie Publică.

Cu cât mai multe surse de informare există în viața noastră, cu atât mai mare este necesitatea educației media în familie.

Suntparinte.md îți spune care sunt cei 5 pași pe care să-i explici copilului, pentru a nu cădea pradă știrilor false și mesajelor manipulatorii:

Analizele realizate la nivel internațional au scos la iveală faptul că 99% dintre cumpărători nu-și dau seama niciodată că au fost manipulați și că au luat decizia de a procura după ce au fost influențați de producătorii de reclame.

Faptul este o acțiune sau o afirmație care poate fi verificată și demonstrată.

Opinia este părerea, credința, punctul de vedere al unei persoane cu privire la un anumit lucru. Aceasta nu poate fi verificată.

Ar fi bine să analizeze cine a scris postarea (profil adevărat sau fals), dacă autorul/autoarea se bazează pe fapte sau doar își expune opinia și dacă imaginea corespunde, într-adevăr, publicației respective.

Dacă folosiţi browserul Google Chrome, este suficient să faceţi un click dreapta pe imaginea suspectă şi să alegeţi opţiunea „Găsiţi imaginea în Google” („Search Image on Google”).

Acest produs a fost realizat în cadrul Proiectului „Consolidarea competențelor de educație media”, implementat cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania (BMZ)

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.