Platforma Suntparinte.md - desemnată una dintre cele mai bune practici la nivel internațional
Știri

Platforma Suntparinte.md – desemnată una dintre cele mai bune practici la nivel internațional

Sursa foto: Suntparinte.md

Platforma media Suntparinte.md a fost desemnată, de către Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei, drept una dintre cele mai bune practici la nivel internațional (din Europa, Orientul Mijlociu și Africa), datorită activităților realizate în domeniul egalității de gen.

Site-ul www.suntparinte.md a fost inclus pe pagina Centrului Nord-Sud al Consiliului Europei, alături de alte 11 instituții din Olanda, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Malta, Grecia, Franța, Tunisia, Egipt, Algeria, Iordania și Maroc.

Prezentarea în limba engleză despre Suntparinte.md o puteți citi AICI.

Începând cu martie 2016 (când a fost fondat Suntparinte.md), echipa noastră realizează materiale multimedia și organizează discuții publice cu adulți și tineri, prin intermediul cărora promovează dreptul la șanse și oportunități egale, implicarea bărbaților în viața de familie, prevenirea și combaterea oricărei forme de violență.

De asemenea, platforma noastră monitorizează publicitatea sexistă și raportează asemenea cazuri la Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii, precum și a participat la trei concursuri naționale pentru jurnaliști și jurnaliste, unde a obținut locuri de frunte.

Suntparinte.md promovează constant ideea că egalitatea de gen NU înseamnă inversarea rolurilor sau superioritatea femeii față de bărbat, ci drepturi, oportunități și responsabilități egale pentru fiecare femeie și bărbat în toate sferele vieții publice și private.

Mulțumim organizațiilor care ne-au susținut și celor care continuă să ne susțină:

  • UNICEF Moldova;
  • IM Swedish Development Partner;
  • Fondul ONU pentru Populație (UNFPA Moldova);
  • Fundația Est-Europeană;
  • Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova;
  • Entitatea ONU pentru Egalitatea de gen și Abilitarea Femeilor (UN Women);
  • Organizația Mondială a Sănătății.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.