De azi, pot fi înscriși la grădiniță copiii de până la 4 ani, din Chișinău, care nu au fost instituționalizați
Știri

De azi, pot fi înscriși la grădiniță copiii de până la 4 ani, din Chișinău, care nu au fost instituționalizați

Sursa foto: suntparinte.md

De astăzi, în Chișinău începe înscrierea la grădiniță a copiilor de până la 4 ani, care nu au fost anterior instituționalizați. Anunțul a fost făcut de către viceprimara capitalei, Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Înscrierea copiilor la grădiniță este organizată în regim online, prin intermediul site-ului egradinita.md. Pagina web poate fi accesată inclusiv de pe portalul educatieonline.md.

În anul de studii 2020-2021, municipalitatea își propune să asigure înmatricularea, în instituțiile de învățământ, a circa 8.743 de copii cu vârsta de 2-4 ani în 346 de grupe, după cum urmează:

  • 7.238 de copii în instituțiile de învățământ preșcolar din Chișinău, repartizați în 289 de grupe;
  • 1.505 copii în instituțiile de învățământ preșcolar din suburbii, repartizați în 57 de grupe.

În prezent, pe teritoriul municipiului Chișinău își desfășoară activitatea 162 de grădinițe. Totodată, trei instituții din suburbii își vor relua activitatea după finalizarea lucrărilor de reparație. Este vorba despre grădinițele nr. 101 și 171 din Băcioi și Grădinița nr. 193 din orașul Vatra.

Menționăm că autoritățile locale au decis redeschiderea grupelor pentru copiii cu vârsta de 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității din cauza situației pandemice provocată de COVID-19.  

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.