Copiii de până la 4 ani, din Chișinău, vor putea fi înscriși la grădiniță, începând cu 1 noiembrie
Știri

Copiii de până la 4 ani, din Chișinău, vor putea fi înscriși la grădiniță, începând cu 1 noiembrie

By octombrie 13, 2020 No Comments

Sursa foto: suntparinte.md

De la 1 noiembrie curent, în Chișinău va începe înscrierea la grădiniță a copiilor de până la 4 ani, care nu au fost deocamdată instituționalizați. Această decizie a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Înscrierea copiilor la grădiniță este organizată în regim online, prin intermediul site-ului egradinita.md. Pagina web poate fi accesată inclusiv de pe portalul educatieonline.md.

În cadrul aceleiași ședințe, Comisia a decis că peste 8.500 de elevi care provin din familii social vulnerabile, din toate instituțiile de învățământ din capitală, vor fi asigurați cu măști de protecție.

Direcția generală educație, tineret și sport va aloca sursele financiare necesare pentru achiziționarea respectivelor mijloace de protecție. Măștile sunt din material textil și vor putea fi reutilizate. Această măsură a fost luată în contextul introducerii obligativității purtării măștilor de către elevii cu vârstă de la 10 ani, începând din clasa a V-a, în toate instituțiile educaționale din municipiu, inclusiv în timpul lecțiilor. 

Menționăm că autoritățile locale au decis redeschiderea grupelor pentru copiii cu vârsta de 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității din cauza situației pandemice provocată de COVID-19.  

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.