Un nou trend în lumea picilor și a mămicilor - cărțile senzoriale
Copil mic

Un nou trend în lumea picilor și a mămicilor – cărțile senzoriale

Mai nou, cărțile nu sunt doar citite. Ele pot fi mângâiate și pipăite – asta dacă fac parte din categoria cărților senzoriale. Cartea senzorială reprezintă o colecție de pagini realizate din stofă plăcută la atingere, pe care sunt aplicate diferite elemente colorate.

Acest tip de jucărie a fost adus pe piața noastră de către mai multe mame, care și-au dorit să îl confecționeze pentru copiii lor.

„Dragostea pentru fiica mea Gloria m-a inspirat să realizez o carte senzorială”, susține Olga, una dintre mămici.

„Eu am făcut prima carte pentru fiica mea Maria-Cătălina și vreau să vă spun că a crea o astfel de carte este o provocare”, a declarat Anna Comendant, una dintre meșterițe.

Cărțile senzoriale nu sunt doar frumoase și colorate, ci și educative. Pe paginile de țesătură, copiii pot găsi fixate cifre și litere, diverse forme geometrice, fructe sau legume. Elementele sunt și ele din stofă și pot fi detașate. În acest fel, copilul interacționează cu conținutul paginilor și învață mai ușor. Cu ajutorul acestei cărți, picii pot învăța de la anotimpuri și regulile de igienă până la cum să-și lege șireturile!

„Aceste cărți dezvoltă motorica fină, precum și imaginația. Fiecare pagină spune o poveste”, afirmă Tatiana, o altă creatoare.

După ce au realizat prima carte, multe mame au pornit și mica lor afacere. „Ne bucurăm că azi putem oferi copiilor noștri un produs handmade, educativ, ecologic și viu colorat. Crearea unei cărți implică și multă muncă. Confecționarea unei bucăți ne ia cinci zile pline”, explică Alina, fondatoarea Tik-Tak-Book.

În cadrul unui atelier de confecționare și prezentare a cărților senzoriale, care s-a desfășurat la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu”, Anna Comendant a demonstrat mamelor prezente cum poate fi confecționată o pagină senzorială. Pentru aceasta, este nevoie de schița viitoarei file, de stofă, căptușeală, adeziv și multă imaginație.

Prețul unei cărți senzoriale variază între 500 și 700 de lei, în funcție de stofa folosită.

Atelier de confectionare si prezentare a cartilor senzoriale, handmade 2

Atelier de confectionare si prezentare a cartilor senzoriale, handmade 20

Atelier de confectionare si prezentare a cartilor senzoriale, handmade 28

Atelier de confectionare si prezentare a cartilor senzoriale, handmade 48

Sursă foto: stiripozitive.eu

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.