Plantele pe care le poți folosi pentru băița bebelușului
Bebeluș

Plantele pe care le poți folosi pentru băița bebelușului

Băița bebelușului este unul dintre cele mai importante momente ale zilei. Timpul petrecut în apă relaxează copilul, îl apropie de părinți și îl ajută să aibă un somn liniștit.

Dacă în băița micuțului sunt adăugate anumite plante, ritualul îmbăierii ar putea deveni mai plăcut  și mai sănătos.

Băița începe prin pregătirea apei, temperatura căreia nu trebuie să depășească 37 de grade Celsius. În apa călduță, poți adăuga infuziile următoarelor plante:

Mușețelul calmează bebelușul și funcționează ca dezinfectant. Pentru a prepara infuzia, adaugă trei linguri de plante la un litru de apă clocotită și lasă 10 minute să se întrepătrundă componentele.

Florile de tei puse într-o punguță de tifon și cufundate în cadă au un efect de liniștire și contribuie la un somn odihnitor.

Dacă ai copii sensibili la răceală, poți adăuga infuzie de cimbru. Prepară infuzia din două lingurițe de plantă la jumătate de litru de apă. Este potrivită și pentru copiii ce adorm cu greu.

Folosește tărâțele, dacă bebelușul a făcut iritații de piele și bubițe. Pune doi pumni de tărâțe într-un tifon foarte des și dă-i drumul bebelușului în cada de baie.

Alte plante pe care le poți adăuga sunt gălbenelele, pătlagina, menta etc. Infuziile nu vor fi concentrate și vor fi răcite la temperatura potrivită copilului.

Din când în când, în băiță adaugă o picătură de ulei de lavandă sau puțină sare grunjoasă de bucătărie.

Sursă foto: studio22photography.com.au

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.