Preșcolar

Șapte alimente pentru un copil isteț

Postat de martie 29, 2016 No Comments

Primii ani de viață sunt cruciali pentru dezvoltarea intelectuală a copilului tău. În această perioadă, micuțul învață să meargă, să vorbească, să se joace, să citească. Alimentația joacă un rol esențial în stimularea creierului.

Specialiștii au determinat o serie de alimente ce contribuie la dezvoltarea memoriei și a abilității de concentrare la copii:

Pește gras – Bogat în acizi grași esențiali și vitamina D, peștele gras (somon, macrou) protejează funcțiile cognitive ale creierului și ajută capacitatea de memorare.

Legume colorate – Roșiile, cartofii dulci, dovleacul, morcovii, spanacul  sunt surse ideale de antioxidanți, care mențin celulele nervoase puternice și sănătoase.

Mere – Merele (ca și prunele) conțin quercetină, un puternic antioxidant care menține sănătatea funcțiilor cognitive și joacă un rol important în întărirea imunității. Trebuie să știi că cea mai mare parte din această substanță puternic antioxdantă se găsește în coaja mărului și este de preferat să consumăm mărul crud.

Ouăle – Gălbenușul de ou conține o mare cantitate de colină, care ajută la dezvoltarea memoriei.

Conopidă – Conopida este o foarte bună sursă de colină, o vitamină din grupul B, cunoscută pentru rolul său în dezvoltarea creierului. În plus, conopida este săracă în zahăr, bogată în fibre, folați, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare și atenție.

Lapte și iaurt – Laptele și iaurtul sunt două alimente care asigură necesarul de proteine și vitamine. Aceste produse ajută de dezvoltarea țesutului nervos, a neurotransmițătorilor și oferă energie creierului.

Sursă foto: arhiva UNICEF

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.