Să o ajutăm pe Violeta! Are nevoie de 60 000 de dolari pentru a fi operată în SUA
Știri

Să o ajutăm pe Violeta! Are nevoie de 60 000 de dolari pentru a fi operată în SUA

„Există riscul ca la 20 – 30 de ani, fetița noastră să ajungă într-un scaun rulant” – spune, cu lacrimi în ochi, mama Violetei, o fetiță de șase ani, care nu numai că nu poate alerga, dar abia reușește să meargă.

Violeta și sora ei geamănă, Camelia, au venit pe lume după ani la rând în care părinții lor s-au chinuit să le aibă. Fetele s-au născut prematur, dar s-au dezvoltat normal până la șase luni. Apoi, starea de sănătate a Violetei s-a deteriorat. Din cauza unor disfuncții neuronale vizibile, copila a început să meargă din ce în ce mai rău și, pe măsură ce creștea, i s-au deformat coloana și piciorul drept. Vorbirea este și ea afectată.

Viața Violetei este într-o luptă contracronometru, pentru că piciorul și coloana Violetei se vor strâmba și mai tare cu fiecare centimetru cu care crește. Salvarea ei există în Statele Unite ale Americii, dar include costuri care i-au lăsat neputincioși pe părinți, scrie fundatiamereuaproape.ro.

Mama Violetei, Monica Băltăgaru, a menționat pentru Suntparinte.md că fetița urmează să fie supusă la două intervenții chirurgicale: rizotomie dorsală selectivă (pe coloană) și de alungire de tendoane la ambele picioare. Cheltuielile totale se ridică la 60 000 dolari și includ trei săptămâni de kinetotetapie, fără zboruri, cazare și mâncare.

Viața e un dar și Violeta merită acest dar. Persoanele aflate în România pot dona doi euro pentru Violeta la 8848. Persoanele stabilite în altă țară, care doresc să o vadă pe Violeta sănătoasă, pot face o donație în cont cu mențiunea „Violeta Baltagaru”.

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,
în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500
deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU>

Articolul a fost publicat ca urmare a parteneriatului între site-ul Suntparinte.md și grupul Mame eroine, femei puternice, soții model!”. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.