Republica Moldova va primi 200 de mii de doze de vaccin antigripal
Știri

Republica Moldova va primi 200 de mii de doze de vaccin antigripal

Țara noastră va primi 200 de mii de doze de vaccin antigripal, pentru sezonul rece 2017-2018. Preparatele, donate de Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE), urmează să fie livrate până pe data de 15 octombrie.

Ministerul Sănătății susține că vaccinurile oferite sunt certificate de Organizația Mondială a Sănătății. Preparatele vor fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

De vaccinuri vor beneficia bolnavii cronici, lucrătorii medicali, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, carabinierii, grănicerii, angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Serviciului Vamal, instituțiilor de asistență socială, precum și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

CVE a donat țării noastre 150 de mii de doze de vaccin antigripal în 2015 și 200 de mii de doze în 2016. Persoanele imunizate în această perioadă nu au avut reacții adverse. Organismul produce anticorpi împotriva virusului gripal în decurs de două săptămâni după administrarea vaccinului.

În sezonul rece 2016-2017, 1.130 de persoane s-au îmbolnăvit de gripă. Din totalul pacienților, 628 au fost copii de până la 14 ani.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.