„Cum să captăm atenția copiilor? Fiica mea de 2 ani vrea doar telefonul”. Sfatul psihologului
Copil mic

„Cum să captăm atenția copiilor? Fiica mea de 2 ani vrea doar telefonul”. Sfatul psihologului

„Cum să captăm atenția copiilor? Am o fetiță de 2 ani și 2 luni, care nu are răbdare deloc. Cărți nu vrea, la desene animate tot nu se uită, toată ziua vrea doar telefonul. De jocuri educative sau puzzle nici vorbă. Copilul e foarte activ și înțelege tot ce vorbesc. Ce-i drept, noi i-am permis să folosească telefonul când făceam curățenie, mâncare etc. Acum, tatăl i-a cumpărat tabletă. Știu că nu e bine, dar îi dau voie câte jumătate de oră cât tai legumele pentru mâncare”.

Răspunsul la întrebare este oferit de psihologul clinician și psihoterapeutul Aurelia Bogdan, din România:

Ați conștientizat problema, este nevoie să și acționați! Scoateți imediat telefonul și tableta din rutina fetiței. Un copil de 2 ani și mai mic nu are nici voie, nici nevoie să folosească telefonul. Creierul fetiței dumneavoastră are nevoie de relații (cu oameni), de joacă și comunicare. Este posibil să fie foarte nervoasă în primele două săptămâni, deoarece se va instala un soi de sevraj. Dacă în prima lună încă este agitată, e cazul să vizitați un neurolog pediatru. Seamănă fetița cu vreunul dintre părinți? Dacă da, atunci este timpul să găsiți activități sportive adecvate vârstei (plimbări în parc, înot, trambulină).

Sunt sute de studii psihologice care susțin gravele probleme de comportament și de atenție pe care copiii le pot dezvolta din cauza accesului prematur la tehnologie.

Un copil de 2 ani are nevoie de jocuri, alergat în parc, timp cu mama și tata, somn, hrană sănătoasă, răbdare, curiozitate și cuvinte noi zilnic. Este perioada de aur a copilăriei!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.