Încă un deces în Moldova și 157 de cazuri noi de COVID-19
Știri

Încă un deces în Moldova și 157 de cazuri noi de COVID-19

Sursa foto: MSMPS/Facebook

Alte 157 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate în țară, în ultimele 24 de ore, după procesarea a 695 de probe. Un caz este de import (Federația Rusă), celelalte – cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus la această oră constituie 3.638 de cazuri. Până azi, 975 de persoane au fost tratate, dintre care 50 persoane au fost externate pe parcursul zilei de ieri. Alte 103 persoane au decedat. Satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă a ieșit din carantină, dat fiind că nu a fost înregistrat niciun caz nou în localitate, timp de 14 zile.

Astăzi, o persoană de 65 ani, din Soroca, a decedat. Femeia lucra în calitate de bufetieră la Spitalul din Soroca. A fost internată pe data de 13 aprilie, la Spitalul Clinic Republican, prezentând și boli asociate ca: insuficiență cardiacă și obezitate gr. II.

În cadrul asistenței medicale de urgență din Chișinău au fost înregistrate astăzi încă 19 cazuri de infectare. Totodată, un nou focar de coronavirus a fost înregistrat la Spitalul Clinic din Bălți, în secțiile de Terapie și Urologie, unde au fost confirmate astăzi 11 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, chiar dacă sunt non-COVID.


Tot azi, un al doilea lot de asistență, cu 28 de mii de costume de protecție, în valoare de aproximativ 174 de mii de dolari, a fost donat celor 36 de structuri teritoriale de asistență socială din toată țara, prin intermediul UN Women Moldova și cu sprijinul financiar al Suediei.


Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.