Coronavirus în Moldova: Din 367 de persoane testate, 73 au fost diagnosticate cu COVID-19
Știri

Coronavirus în Moldova: Din 367 de persoane testate, 73 au fost diagnosticate cu COVID-19

Sursa foto: Aradon.ro

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 73 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după ce au fost testate 367 de persoane. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3.481 de cazuri. În perioada următoare, România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici care va ajuta personalul medical ce se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19, precum şi materiale de protecţie: măşti, materiale sanitare, materiale de protecţie și medicamente.

Din numărul total de cazuri de infectare confirmate azi, 20 sunt în rândul lucrătorilor medicali: asistenți medicali – 5, personal auxiliar – 8, felceri – 5, medici – 2. Cei mai mulți lucrători medicali confirmați cu COVID-19 sunt din cadrul asistenței medicale urgente din Chișinău – 14 cazuri.

Azi au fost înregistrate și 6 decese:

  • Deces 97: Bărbat de 64 ani, din mun. Chișinău, care a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de data de 16 aprilie. Comorbidităţi: diabet zaharat, hipertensiune arterială gr. III, insuficiență respiratorie severă.
  • Deces 98: Femeie în vârstă de 69 ani, din raionul Dubăsari, Transnistria.
  • Deces 99: Bărbat de 64 ani, din Glodeni. Internat pe data de 21 aprilie, la spitalul raional Glodeni. Comorbidități: Cardiopatie mixtă, insuficienţă cardiacă, vasculită sistemică.
  • Deces 100: Bărbat de 78 ani, din Tiraspol. Comorbidități: boală ischemică a cordului, cardiopatie aterosclerotică.
  • Deces 101: Femeie 79 ani, din Glodeni. Internată pe data de 19 aprilie, la spitalul raional Glodeni. Comorbidități: diabet zaharat tip II, cancer intestinal.
  • Deces 102: Femeie de 59 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internată în stare gravă pe data de 24 aprilie, în cadrul spitalului din Căușeni. Comorbidități: hipotiroidie, obezitate gr. I.

În total, 925 de persoane au fost tratate, dintre care 30 persoane au fost externate pe parcursul zilei de ieri. Alte 102 persoane au decedat.

Apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și informați-vă doar din surse oficiale.

Dacă doriți să aflați situația de ultimă oră privind cazurile de Coronavirus (COVID-19) în Republica Moldova, accesați COVID-19 în Republica Moldova: situaţia la zi. Platforma poate fi accesată și de la computer, și de pe telefonul mobil. Este disponibilă și în limba română, și în limba rusă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.