De săptămâna viitoare, grădinițele din Chișinău vor activa până la ora 17:30
PreșcolarȘtiri

De săptămâna viitoare, grădinițele din Chișinău vor activa până la ora 17:30

Sursa foto: Suntparinte.md/Foto-simbol

Începând cu data de 7 septembrie, grădinițele din municipiul Chișinău vor activa în regim de activitate extins, adică până la ora 17:30. Anunțul a fost făcut astăzi la ședința Primăriei Chișinău, de către viceprimara Angela Cutasevici.

Instituțiile de educație timpurie vor reveni etapizat la programul clasic: până la ora 15:00 în această săptămână, după care de la ora 7:30 până la 17:30, începând cu săptămâna viitoare.

În această săptămână, vor fi acceptați la grădiniță doar copiii din grupa preșcolară (6 ani). De luni, vor fi primiți și copiii cu vârsta de 4-6 ani. Ulterior, în funcție de situația epidemiologică, grădinițele își vor deschide ușile și pentru copiii de 2-4 ani.

Menționăm că 130 de grădinițe din cele 131 din municipiul Chișinău și 145 de școli și licee din totalul de 148 de instituții de învățământ din capitală sunt pregătite pentru a primi copii în noul an școlar, potrivit Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Raportul de autoevaluare pentru Creșa-grădiniță nr. 54 (4 grupe), sectorul Buiucani, nu a fost coordonat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, din lipsă de personal necesar.

Totodată, 3 instituții de învățământ din suburbiile municipiului Chișinău: Gimnaziul nr. 51 (Vatra), Gimnaziul 99 „Gh. Madan” (Trușeni), Gimnaziul Trușeni vor fi evaluate repetat.

Ieri, zeci de părinți au protestat în fața Guvernului, nemulțumiți de faptul că mai multe grădinițe rămân închise sau că programul de activitate a instituțiilor a fost redus. Aceștia susțin că, în asemenea condiții, nu pot merge la serviciu sau că sunt nevoiți să-și lase copiii singuri acasă și au solicitat ca instituțiile de educație timpurie să revină la regimul clasic.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.