(VIDEO) Inelul vaginal contraceptiv combinat - una dintre opțiunile moderne în contracepția hormonală
AdolescentSiguranța familiei

(VIDEO) Inelul vaginal contraceptiv combinat – una dintre opțiunile moderne în contracepția hormonală

Sursa foto: Suntparinte.md

Inelul vaginal contraceptiv combinat este o opțiune modernă de contracepție și reprezintă un inel flexibil, incolor, transparent, cu un diametru de aproximativ 5 cm. Acest inel eliberează în mod continuu, constant, un estrogen și un progesteron, numiți etonogestrel și etinilestradiol.

Hormonii difuzează încontinuu din rezervorul inelului, inițial la nivelul țesuturilor vaginale și apoi în circulație. Acționează preponderent prin inhibarea ovulației; de asemenea, prin îngroșarea endometrului și a mucusului cervical.

  • Cum trebuie să fie introdus inelul vaginal contraceptiv combinat?
  • Când poate fi începută utilizarea acestuia?
  • Căror femei nu le este recomandat inelul vaginal contraceptiv combinat?

Aflați răspunsurile în videoul de mai jos sau pe pagina de Facebook Suntparinte.md, de la Irina Sagaidac, medic obstetrician-ginecolog, doctor în științe medicale, Departamentul Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemițanu”.

Acest material este realizat de platforma media Suntparinte.md, cu susținerea Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova, în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.