Dacă cel puțin 70% dintre cadrele didactice vor fi vaccinate, elevii vor merge fizic la școală
Știri

Dacă cel puțin 70% dintre cadrele didactice vor fi vaccinate, elevii vor merge fizic la școală

Sursa foto: Playtech.ro/Foto-simbol

Până în prezent, 60% dintre angajații instituțiilor de învățământ din Chișinău au fost vaccinați. Anunțul a fost făcut de șefa adjunctă a Direcției generale educație, tineret și sport, Viorica Negrei, care a precizat că, în funcție de numărul cadrelor didactice vaccinate, va fi stabilită forma de organizare a procesului de învățământ – online sau la distanță.

 „Încercăm ca, până la începutul anului școlar, să avem cel puțin 70%. Încercăm să-i motivăm prin exemple de reușită, prin instituții care au reușit să se mobilizeze în așa fel încât părinții să aibă siguranță pentru sănătatea propriilor copii când vor merge la școală”, a menționat Viorica Negrei.

Totodată, șefa adjunctă a DGETS a precizat că, începând cu 1 septembrie, în instituțiile de învățământ vor fi aplicate aceleași modele de organizare ca în anul trecut:

Ministerul Educației, printr-o scrisoare care cuprinde mai multe aspecte, a menționat că, în anul școlar, vor fi aplicate aceleași modele care au fost aprobate anul trecut, la decizia fondatorului, în funcție de starea epidemiologică din localitate”.

Potrivit funcționarilor, vaccinarea va fi un indicator care va stabili forma de organizare a procesului educațional începând cu 1 septembrie.

„Dacă vom atinge o rată de vaccinare de 70-80% a profesorilor și a medicilor, putem începe, cu siguranță, noul an școlar. Reamintesc, vaccinarea este absolut gratuită”, a declarat viceprimara capitalei, Olga Ursu.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că, până acum, au fost imunizate anti-COVID 108 616 lucrători din domeniul educației, dintre care 35 741 – cu prima doză.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.