VIDEO: Cum a decurs prima ediție a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare
Știri

VIDEO: Cum a decurs prima ediție a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare

Pe data de 22 și 23 iunie, la Complexul Etno-Cultural VATRA, a fost organizat Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare, care a reușit să adune lume din toate colțurile Moldovei.

Evenimentul a inclus un program complex care a permis vizitatorilor să se distreze, să se bucure de atmosferă, precum și să admire frumoasele expoziții ale meșterilor populari autohtoni.

Dacă prima zi a festivalului a fost dedicată portului popular și tradițiilor populare, atunci ziua a doua a fost consacrată bucatelor pe vatră și zestrei neamului. La acest festival au participat locuitorii din diverse sate ale Republicii Moldova, precum: Leușeni, Nimoreni, Tabăra, Cociulia, Răzeni, Roșcani, Cairaclia, Hîrbovăț, Ivancea, Inești, Sadaclia, Cajba, Sălcuța, Florițoaia Nouă, Colonița, Vorniceni etc.

Oamenii iubitori de stilul tradițional autohton și-au făcut prezența la Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare. Aceștia au venit alături de familie și prieteni, pentru a admira frumusețile meșterilor populari și pentru a aprecia talentul ansamblurilor folclorice de muzică și dans.

Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare a reușit să adune lume frumoasă și talentată și să pună în evidență autenticitatea neamului nostru, rezultatul fiind unul pe potrivă datorită faptului că ne iubim istoria și neamul.

Suntparinte.md a fost partenerul media al evenimentului 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.