(VIDEO) Contraceptivele injectabile numai cu progestogen
AdolescentSiguranța familiei

(VIDEO) Contraceptivele injectabile numai cu progestogen

Sursa foto: Suntparinte.md

Această metodă de contracepție constă în administrarea unui contraceptiv injectabil care conține progestogen, similar hormonului natural progesteron din corpul femeii. Sunt cunoscute 2 tipuri de contraceptive injectabile numai cu progestogen, medroxiprogesteron acetat depot fiind utilizat cel mai des.

Contraceptivul acţionează prin prevenirea eliberării ovulelor din ovare (a ovulaţiei). La o administrare obişnuită, în primul an de utilizare, ar putea surveni aproximativ 4 sarcini la 100 de femei. Când injecțiile sunt administrate la timp/fără întârziere, ar putea surveni mai puţin de 1 sarcină la 100 de femei.

Toate detaliile despre această metodă de contracepție le aflați în videoul de mai jos sau pe pagina de Facebook Suntparinte.md, de la Corina Iliadi-Tulbure, medic obstetrician-ginecolog, Departamentul Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemițanu”.

Acest material este realizat de platforma media Suntparinte.md, cu susținerea Fondului ONU pentru Populație (UNFPA) în Moldova, în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, sub egida Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.