Fiecare școală din Chișinău va primi câte 100 de teste rapide antigen
Știri

Fiecare școală din Chișinău va primi câte 100 de teste rapide antigen

Sursa foto: dailysabah.com

Fiecare școală din Chișinău va primi câte 100 de teste rapide, destinate cadrelor didactice și personalului auxiliar. Municipalitatea a procurat deocamdată 2.318 teste rapide, validate pentru testare în Uniunea Europeană. Alte 800 de teste au fost donate de Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”.

Primarul general Ion Ceban a declarat că testele au fost achiziționate cu un preț redus – de 93 de lei per bucată, „față de 250-300 de lei şi mai mult, în reţeaua instituţiilor medicale, unde guvernul îi trimite pe profesori, dădace, paznici, măturători etc.”.

Astfel, dacă va exista suspiciune de COVID-19, orice angajat din școală va putea fi testat chiar în instituție, fără a merge la Centrul Medicilor de Familie. În continuare, va fi lansată procedura de licitație pentru un lot mai mare de teste, din bugetul de 3 milioane de lei, care a fost alocat de Primărie.

Până în prezent, 94% dintre cadrele didactice și nondidactice din școlile din capitală au fost vaccinate cu prima doză. Celelalte 6% au contraindicații medicale.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.