Skip to content Skip to footer

Studiu: Copiii prematuri nu au întârziere în vorbire, dacă părinții discută cu ei de la o vârstă fragedă

Copiii născuți prematur pot să-și dezvolte mai ușor abilitățile lingvistice până la vârsta de 18 luni, dacă părinții vorbesc cu ei cât mai mult posibil atunci când sunt micuți. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de experți de la Universitatea Brown din Statele Unite.

Este cunoscut faptul că copiii mai mari care au întârzieri în vorbire, de cele mai multe ori, nu au interacționat prea mult cu adulții atunci când erau micuți. Pornind de la această idee, cercetătorii americani au decis să realizeze un studiu prin intermediul căruia să înțeleagă dacă același lucru este valabil în cazul copiilor născuți prematur, care au întârziere în vorbire la vârsta de 7-18 luni.

La studiu au participat 36 de copii prematuri, cu greutatea de aproximativ 2 kg. Timp de 16 ore, copiii au fost îmbrăcați cu veste care înregistrează sunetele și zgomotele din apropiere. Experimentul a fost făcut când micuții aveau 32 de săptămâni, după care a fost efectuat la 36 de săptămâni.

La vârsta de 7 și 18 luni, copiii au fost examinați de către specialiști, care au ajuns la concluzia: micuții cu care părinții au vorbit mult (cel puțin 100 de cuvinte pe oră), la o vârstă timpurie, au abilități lingvistice bine dezvoltate.

În urma acestui studiu, specialiștii susțin că părinții ar trebui încurajați să vorbească mai mult cu copiii lor, pentru a evita riscul întârzierii limbajului.

Sursa: www.parenting.com

Vezi și:

Lecția de viață pe care le-a oferit-o Lucian părinților săi

26 de învingători: Copii născuți prematur care astăzi sunt sănătoși și fericiți

Patru medalii de aur pentru o invenție autohtonă, unică în Moldova. Victoria Cojocari-Danila, creatoarea hainelor pentru copiii prematuri

„Mino Dora”, primul brand autohton de haine pentru copiii prematuri, la un concurs din Olanda

Avertizare! Preluarea conținutului, fără a cita sursa, dăunează grav imaginii instituției dvs. Puteți prelua în limita a 500 de caractere, dar să citați sursa cu link activ. Conținutul poate fi preluat integral doar cu permisiunea redacției Suntparinte.md.

Adresa: str. Alexei Mateevici, 46/1, Chișinău, Republica Moldova
Număr de contact: 068 294 424

CMT © 2024. Toate drepturile rezervate.