„Mino Dora”, primul brand autohton de haine pentru copiii prematuri, la un concurs din Olanda
Știri

„Mino Dora”, primul brand autohton de haine pentru copiii prematuri, la un concurs din Olanda

Victoria Cojocari-Danila, femeia care a lansat pe piața din Republica Moldova primul brand de haine pentru copiii născuți prematur, s-a înscris la un concurs destinat inovatorilor din întreaga lume. Este vorba despre „Accenture Innovation Awards”, un concurs care se desfășoară în Olanda și are drept scop crearea unui ecosistem extins care să conecteze toți inovatorii și să impulsioneze inovația. 

Moldoveanca participă cu hainele „Mino Dora”, confecţionate din bumbac și elaborate în funcție de cerinţele şi necesităţile micuţilor şi ale personalului medical.

„Îmbrăcămintea funcțională pentru nou-născuții prematuri sunt adaptate pentru călcare și pentru tratament în incubator. Soluțiile constructive și tehnologiile propuse oferă confort termic și o bună igienă, în timp ce copilul se află în poziție statică sau în mișcare. Sistemul de înfășurare permite atașarea dispozitivelor medicale necesare și reducerea timpului de îmbrăcare/dezbrăcare. Produsele sunt fabricate din materiale naturale și permit ca bebelușul să fie ușor îmbrăcat și dezbrăcat, fără alte manipulări care ar traumatiza copilul în incubator”, se menționează în descrierea pentru concurs.

Tot ce trebuie să faci pentru a susține inițiativa Victoriei Cojocari-Danila este să votezi AICI, apăsând în spațiul unde scrie „Vote for this innovation”. Poți vota o singură dată de pe rețelele sociale Facebook, LinkedIn și Twitter. În același timp, poți vota pentru alte inovații despre care crezi că ar merita să fie premiate.

„The Accenture Innovation Awards” este un program cu o durată de un an, care constă dintr-o serie de evenimente organizate pe parcursul anului. Programul va culmina cu Summitul pentru inovare din 27 octombrie, 2017.

Despre invenția autohtonă unică în Moldova „Mino Dora” citiți AICI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.