Spectacole, expoziții și filme! Petrece cu familia o sâmbătă culturală la Noaptea Muzeelor
Știri

Spectacole, expoziții și filme! Petrece cu familia o sâmbătă culturală la Noaptea Muzeelor

Pentru al patrulea an consecutiv, în Republica Moldova este organizată Noaptea Europeană a Muzeelor. Începând cu ziua de astăzi, ai posibilitatea să-i arăți copilului tău colecțiile bogate și frumoase din instituțiile muzeale cu care se mândrește țara noastră.

În continuare îți prezentăm programul fiecărei instituții, astfel încât să alegi unde vei merge cu familia:

La Muzeul Național de Artă al Moldovei, astăzi, ora 17:00, va avea loc inaugurarea şi decernarea premiilor ediției a V-a a Bienalei Internaţionale de Pictură. Expoziţia reuneşte peste 180 de lucrări a 164 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi a 27 de ţări.

Pentru sâmbătă, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei a elaborat un vast program cultural, care va începe la ora 18:00 şi va dura până la 00:00 (click pentru a mări):

La Muzeul Național de Istorie a Moldovei, evenimentul de sâmbătă se va desfăşura sub sloganul „Pasiuni comune, în mijlocul colecţiilor muzeale”. Acolo veți avea posibilitatea să vizitați expoziții de mașini și motociclete de epocă, să urmăriți proiecte de film documentar sau reprezentații de lupte medievale.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a pregătit pentru sâmbătă programe etnofolclorice, muzicale și concursuri pentru copii. Muzeul va fi deschis în intervalul de ore 10:00 – 24:00. (click pentru a mări)

O serie de evenimente interesante se vor desfășura și la Casa-Muzeu „A.S. Puşkin”, care își va deschide ușile sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 10:00. Programul este următorul:

  • 14.00 – Читайте Пушкина, друзья!, program literar
  • 14.30 – Молдавская гроздь Пушкину, prezentarea culegerii de versuri ale membrilor Uniunii scriitorilor ruși A.S. Pușkin (V. Railean, S.Maslobrod, S. Bahrușina, M. Podlesnaia);
  • 16.00 – Divertisment de dansuri din sec. XIX –  interpreți – membrii Clubului de dans istoric rusesc (KRIT);
  • 17.00 – Program muzical (participă artiști ai Teatrului Național de Operă și Balet, studenți ai instituțiilor muzicale din Chișinău (N. Moscovciuc, I.Cvasniuc, P. Eșanu, T.Eșanu, N.Slepțova, S. Pilipețkii ș.a.)
  • 19.00 – „Я соберу для Пушкина букет”  –  membrii Asociației scriitorilor ruși din Republica Moldova recită poezii de-ale lui Pușkin.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.