Pregătirea pentru sarcină. Sfaturi de la medicul obstetrician Maxim Călăraș
Util pentru părinți

Pregătirea pentru sarcină. Sfaturi de la medicul obstetrician Maxim Călăraș

By 18/05/2017 iulie 13th, 2020 No Comments

Fiecare sarcină trebuie să fie planificată, în floarea vârstei reproductive – până la 35 de ani, și după ce viitorii părinți au început să aibă un mod sănătos de viață cel puțin de două-trei luni. Acestea sunt principalele reguli pe care le recomandă medicul ginecolog-obstetrician Maxim Călăraș pentru cuplurile care doresc să conceapă un copil.

  • Faceți copii până la 35 de ani

Foarte mult contează vârsta la care cuplurile se gândesc să conceapă un copil. Maxim Călăraș susține că există această vârstă ideală – de până la 35 de ani, care este valabilă atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Deși la această vârstă la exterior arătăm tineri, totuși trebuie să ținem cont de faptul că organele reproductive îmbătrânesc, iar după 35 de ani se micșorează șansele de a concepe un copil.

  • Duceți un mod de viață sănătos 

E bine de știut că o celulă reproductivă feminină se maturizează în două săptămâni, iar un spermatozoid se maturizează aproape în trei luni. Respectiv, tot ceea ce a făcut femeia în ultimele două săptămână și ceea ce a făcut bărbatul în ultimele trei luni se reflectă asupra calității celulelor reproductive. Este o iluzie falsă atunci când unii spun că de o săptămână sau două nu consumă alcool, căci se gândesc să conceapă o sarcină. De fapt, ceea ce stă acum la bază este rezultatul modului de viață dus încă acum două-trei luni.

  • Investigațiile nu sunt obligatorii pentru femeile sănătoase

Dacă vorbim despre o femeie tânără, care este la vârsta reproductivă ideală, nu se află în grupul de risc cu infecții sexual transmisibile, nu a avut mulți parteneri sexuali (a avut chiar un singur partener) și nu are probleme de sănătate, atunci aceasta nu are decât să consume acid folic și să conceapă o sarcină. Maxim Călăraș nu vede necesitatea de a supune unor investigații femeile care nu se află în grupul de risc și spune că, uneori, se exagerează. Dacă vorbim despre o tânără cu un singur partener sexual, care este în floarea vârstei reproductive, atunci nu există niciun motiv pentru a o supune unor testări.

  • Consumați acid folic și iod

Specialiștii recomandă ca, în primele luni de sarcină, gravidele să consume iod și acid folic. Totodată, medicii susțin că atât iodul, cât și acidul folic poate fi administrat înainte de a concepe copilul.

Cu siguranță, dacă veți respecta aceste reguli simple și moștenirea ereditară este bună, veți aduce pe lume un copil sănătos și fericit. 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.