„Soarele de acadea” - o carte de crescut nu numai copii, dar și părinți
Util pentru părinți

„Soarele de acadea” – o carte de crescut nu numai copii, dar și părinți

Învățarea și autoeducarea sunt actuale la orice vârstă, mai ales atunci când devenim părinți. Acesta este principiul după care s-a ghidat scriitoarea Aurelia Borzin atunci când a scris „Soarele de acadea” – o carte de crescut nu numai copii, dar şi părinţi.

Astfel, povestioarele educative pe care le spunea autoarea fetițelor sale au prins formă și culoare în prima sa carte pentru copii și părinți. Aici veți găsi mai multe povestiri care abordează diferite situaţii fireşti creşterii unui copil şi cărora părinții trebuie să le facă faţă, de exemplu, dorinţa de a mânca multe dulciuri, teama de întuneric, refuzul de a merge la grădiniţă, nerespectarea bunelor maniere ş.a. Aceste situații sunt într-atât de firești, încât fiecare părinte se va regăsi în ele. Cu toate acestea, chiar dacă porneşte de la situaţii reale și concrete, „Soarele de acadea” are multă ficţiune şi este până la urmă literatură.

Aurelia Borzin susține că este o mămică autodidactă, care urmărește tot ce se scrie, ce se discută despre parenting şi educaţie conştientă. De aceea, cartea a fost scrisă prin prisma unui părinte care a trecut prin diverse situații: „Nu am ales în mod intenţionat să scriu despre aceste teme. Cartea m-a ales singură pe mine atunci când, odată devenită mămică, am început să vorbesc în limba fetiţelor mele ca să mă înţeleagă mai bine. Această limbă era cea a jocului, a imaginaţiei, a poveştii”.

Deşi cartea conține povestiri cu aspect educativ, aceasta nu este un manual de educare a copiilor şi nici o carte de „reţete” despre cum să educăm corect un copil. Aceasta este o carte de crescut părinți.

„Am înţeles că, dacă ești dojenitor sau moralizator cu un copil, atunci nu vei avea succes. În schimb, dacă „ambalezi” mesajul pe care vrei să i-l transmiţi, valorile/trăsăturile de caracter pe care vrei să i le cultivi, într-o povestire amuzantă, ai mai multe şanse să fie cu efect”, a menționat Aurelia Borzin.

Deși lansarea a avut loc recent, cartea a fost deja premiată la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii din acest an. Este vorba de premiul „Danaster”, oferit de Fundaţia „Eco-Art” din Iaşi. Un premiu care marchează debutul autoarei în literatura pentru copii.

„Soarele de acadea” este prima carte pentru copii scrisă de Aurelia Borzin, care spune că va continua în aceeaşi cheie a povestirilor amuzante, iar „Carte de crescut copii şi părinţi” va deveni o colecţie.

Dacă dorești să cumperi cartea, o poți găsi în reţeaua de librării „PRO-NOI”, la preţul de 85 de lei.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.