Ziua de 1 iunie - liberă pentru toți bugetarii. Aflați când va fi recuperată
BebelușȘtiri

Ziua de 1 iunie – liberă pentru toți bugetarii. Aflați când va fi recuperată

Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, a fost declarată zi liberă. Astfel, părinții nu vor fi nevoiți să meargă la serviciu, ci vor petrece ziua întreagă alături de copii. Ziua liberă urmează să fie recuperată sâmbătă, 24 iunie curent.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern. Autorităţile îşi propun prin această decizie să ofere părinților posibilitatea de a marca împreună cu copiii ziua de 1 iunie, declarată oficial în Republica Moldova Ziua Ocrotirii Copilului, în conformitate cu practica internațională.

Amintim că proiectul de lege a fost înregistrat la Biroul Permanent al Legislativului de deputatul liberal Alina Zotea și votat în unanimitate de Parlament.

Potrivit deputatului, părinţii din țara noastră petrec tot mai puțin timp alături de copiii lor, iar în această zi este foarte important ca părinții să fie alături de copii, în special de cei care se pregătesc pentru evenimente la grădinițele și școlile primare din Republica Moldova.

„Ziua dedicată celor mici trebuie marcată împreună cu părinţii, deoarece copiii evoluează la diferite spectacole și au nevoie de sprijinul, afecţiunea și atenția părinților. Lipsa părinților la evenimentele educative se răsfrânge negativ în dezvoltarea copiilor. Ziua Ocrotirii Copilului este un bun prilej în care părinții le pot transmite valori și modele, pot interacționa și consolida relația părinte-copil”, se menționează în document.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.