Scapă de tuse cu remedii naturiste
PreșcolarȘcolar

Scapă de tuse cu remedii naturiste

Când cel mic are dureri în gât, tuse și răgușeală, părinții trebuie să acționeze. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, remediile naturiste îl ajută pe copil să scape de răceală și să revină la joacă.

Mierea ajută la eliminarea mucusului şi calmează gâtul iritat. O cană de lapte cald îndulcit cu două linguriţe de miere calmează gâtul iritat.

Sirop de ceapă este la fel de eficient. Aveți nevoie de trei cepe, care se curăță și se taie mărunt. Se adaugă 150 ml de apă și 100g de miere. Acest amestec se fierbe timp de 5 minute și apoi se lasă la răcit. Se filtrează și se iau 3-4 linguri pe zi din siropul format.

Puteți încălzi sare, o puneți într-un săculeţ de pânză sau într-un prosop şi îl așezați pe pieptul copilului. Atenţie să nu fie prea fierbinte, cât să suporte copilul.

Din ceapă poate fi preparat și ceai. Se ia o ceapă medie, cu tot cu coajă, se spală și se zdrobește. Se pune apoi la fiert, 10 minute, în 300 ml de apă. Când se răcește, se adaugă 2-3 lingurițe de miere. Se pot consuma 2-3 căni de ceai pe zi.

Migdalele tratează tusea seacă. Se iau 100 g de migdale și se lasă 12 ore într-un pahar cu apă plată, până ce se decojește cu ușurință. Se fărâmițează și se adaugă 20 g de miere și puțin unt, astfel încât să se obțină o pastă. Se consumă 2 linguri pe zi.

Un mijloc delicios de calmare a tusei și revigorare este mierea cu lămâie. Se amestecă zeama de la o lămâie cu 2-3 lingurițe de miere și se ia o linguriță din acest amestec, la fiecare acces de tuse.

Atunci când e răcit, copilul trebuie să consume multe lichide. Teiul are un efect antispastic și antiinflamator, fiind un bun remediu pentru calmarea tusei. Se recomandă 2-3 căni pe zi cu infuzie din flori de tei, îndulcită cu miere.

Sursă foto: jim.fr

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.