Parenting

(Rețetă) Pudding din fulgi de ovăz, semințe chia și iaurt

Postat de august 5, 2016 No Comments

Pentru a avea energie pe parcursul întregii zile, copilul trebuie să aibă parte de un dejun sănătos și hrănitor. Natalia Madan, autoarea blogului planetamami.com, ne împărtășește o rețetă ce îmbină tot ce ți-ai putea dori pentru dimineața micuțului tău: fulgi de ovăz pufoși, fructe de sezon și semințele chia, supranumite superalimente. 

„Aceste semințe minuscule sunt foarte populare și nu în zadar, pentru că sunt o sursă excelentă de Omega-3, proteine, calciu, potasiu, antioxidanți (care întăresc sistemul imunitar) și sunt o explozie de energie”, explică Natalia.

Pudding din fulgi de ovăz, semințe chia și iaurt

retete1

Ingrediente (pentru un borcan):

2-3 linguri fulgi de ovăz mari
1/4 cană lapte
3/4 cană iaurt
1 lingură semințe chia
1-2 lingurițe miere (copiilor până la un an FĂRĂ miere!)
1/2 linguriță esență de vanilie
Fructe
Nuci, alune sau migdale tocate (pentru un adaos de proteine)
Opțional scorțișoară, cacao

Mod de preparare:

1. Într-un borcan sau alt recipient adăugăm fulgii, laptele, iaurtul, vanilia, chia, mierea, o parte din fructe, închidem capacul. Se omogenizează bine.
2. Lăsăm borcanul în frigider peste noapte sau cel puțin pentru 3-4 ore (cu cât mai mult, cu atât mai bine).
3. Înainte de a consuma, adăugăm nuci (opțional), scorțișoară și fructe.

retete2

retete3

retete4

 

mamiNatalia Madan este autoarea blogului planetamami.com și mamă a doi copii: o fetiță de 18 luni și un băiat de 6 ani. Pentru ea, Planeta Mami este locul în care împărtășește idei de jocuri, rețete pentru copii și istorii de parenting. Natalia este o susținătoare împătimită a alăptării, a alimentației sănătoase, a parentingului pozitiv și a jocului ca liant între copil și părinte.

Îmi place să le ofer copiilor mei un mediu care să le satisfacă curiozitatea şi să ofere stimuli de a învăţa şi crea. Sunt bucuroasă să pot împărtăşi colecţia de idei părinţilor care îşi doresc o organizare mai coerentă a timpul de joacă. Cred că anume joaca este cea mai eficientă modalitate prin care copiii au libertatea să experimenteze, să înveţe şi să-şi exprime sentimentele”, scrie Natalia. În puținul timp liber, autoarea blogului fotografiază și experimentează la bucătărie, implicându-și copiii în procesul de pregătire. 

Lasă un comentariu