Galerie foto: Alăptarea sau prima declarație de dragoste a mamei (II)
Bebeluș

Galerie foto: Alăptarea sau prima declarație de dragoste a mamei (II)

By 04/08/2016 august 3rd, 2020 No Comments

Sursa foto: Suntparinte.md

Susține alăptarea pentru o planetă mai sănătoasă! Este mesajul transmis de autorități în contextul Săptămânii Mondiale a Alăptării, marcată anual în perioada 1-7 august. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la 6 luni şi continuarea acesteia, cu introducerea treptată a alimentaţiei complimentare, până la doi ani şi mai mult.

Potrivit specialiștilor, laptele matern oferă copilului toate elementele nutritive de care are nevoie pentru o dezvoltare sănătoasă. Este sigur şi conţine anticorpi care protejează copiii de diaree şi pneumonie, principalele cauze ale mortalităţii infantile la nivel mondial. Laptele matern, fiind disponibil şi accesibil, asigură copiilor o nutriţie adecvată și sigură.

Suntparinte.md a întrebat mai multe mame din Republica Moldova de ce au ales să alăpteze, cum se simt în acele clipe și de ce laptele matern este benefic pentru bebeluș.

Sursa foto: Suntparinte.md

Prima galerie de fotografii din aceeași serie o puteți urmări aici.

Pentru prima dată, Săptămâna Alăptării a fost marcată în 1992, în Marea Britanie, Franța, Spania și China. De atunci, este sărbătorită în fiecare an, în perioada 1- 7 august, în peste 170 de țări.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.