Primul caz de Coronavirus în Moldova: Vacanța de primăvară a elevilor nu a fost prelungită
Bebeluș

Primul caz de Coronavirus în Moldova: Vacanța de primăvară a elevilor nu a fost prelungită

Vacanța de primăvară a elevilor din Moldova nu a fost prelungită, însă, dacă vor fi înregistrate mai multe cazuri de COVID-19 în următoarele zile, elevii ar putea să stea acasă. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că, deja timp de cinci săptămâni, numărul cazurilor de gripă și de infecții respiratorii acute este în creștere. În plus, în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de import de COVID-19.

Din cauza agravării situației epidemiologice, două instituții de învățământ deja și-au sistat activitatea – în raionul Telenești și în UTA Găgăuzia.

Nicolae Furtună a făcut apel către toți părinții să nu permită copiilor care prezintă simptome de gripă sezonieră sau de infecții respiratorii acute să meargă la grădiniță sau la școală, dar să se adreseze de urgență la medicul de familie.

Totodată, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, a anunțat că va semna un ordin prin care vor fi contramandate mai multe activități în școli.

Amintim că, ieri, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, care a revenit din Italia. Pacienta este internată într-o instituție spitalicească, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderabilitate de gradul 2 și hipertensiune.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.