Mai puține restricții! De săptămâna viitoare, moldovenii ar putea deja să iasă afară
Știri

Mai puține restricții! De săptămâna viitoare, moldovenii ar putea deja să iasă afară

Sursa foto: sputnik.md

Începând cu 27 aprilie, mai multe măsuri de restricție ar putea fi „relaxate” și unele activități economice – reluate. De asemenea, cetățenii ar putea să iasă afară, indiferent că vor merge la serviciu sau la plimbare. Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Prim-ministrul a anunțat că, de mâine, 22 aprilie, unitățile de alimentație publică din Moldova vor putea să comercializeze produsele la pachet și în regim catering. Excepție fac: bufetele expres, vânzătorii ambulanți la tonete de înghețată, cărucioarele mobile care vând mâncare, prepararea hranei la standurile din piețe, activități ale restaurantelor și barurilor conexe transportului, unitățile cu vânzare la geam.

Totodată, începând cu ziua de luni, 27 aprilie, Agenția Achiziții Publice va putea să presteze servicii, precum: înmatricularea vehiculelor în regim special, documentarea conducătorilor auto, înregistrarea actului de naștere și eliberarea certificatului, înregistrarea căsătoriilor.

Dispoziția nr. 20 din 21 aprilie, 2020 o puteți citi aici.

Premierul a anunțat că și numărul zborurilor charter ar putea fi sporit, dat fiind că sunt înregistrate foarte puține cazuri de COVID-19 de import.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 66 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 241 de probe. Un singur caz este de import (Marea Britanie), celelalte 65 – cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 2.614 cazuri.   

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.