În 23 de clase din Chișinău au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire de la elev la elev
Știri

În 23 de clase din Chișinău au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire de la elev la elev

Sursa foto: Economica.net/Foto-simbol

Săptămâna trecută, în 23 de clase din mun. Chișinău a fost înregistrat cel puțin un caz de îmbolnăvire cu COVID-19 de la elev la elev. Viceprimara Angela Cutasevici a anunțat că este vorba despre o situație alarmantă, fiind unul dintre motivele care au determinat Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică să ia decizia privind trecerea la învățământul online până pe data de 15 martie.

Conform statisticii prezentate de viceprimară, situația epidemiologică în școlile din Chișinău, pe data de 26 februarie, este următoarea:

  • 276 de elevi infectați, dintre care 131 de cazuri noi;
  • 226 de cadre didactice și nedidactice infectate, dintre care 75 de cazuri noi;
  • 3.422 de elevi se află în autoizolare, din 172 de clase din 76 de instituții, cu aproape 1.000 de elevi mai mult comparativ cu săptămâna precedentă;
  • 107 cadre didactice și nedidactice se află în autoizolare.

În același timp, elevii din 75 de clase s-au întors din autoizolare.

La ședința Primăriei, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a anunțat că numărul cazurilor de infectare cu noul Coronavirus în rândul copiilor de 13-17 ani a crescut considerabil în mun. Chișinău.

Amintim că instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, de tip public şi privat, vor desfășura procesul de studii în regim online în perioada 1-15 martie, inclusiv. Totodată, olimpiadele școlare au fost suspendate.

Nemulțumiți de această decizie, peste 5.700 de părinți au semnat o petiție online, prin care cer autorităților să permită întoarcerea elevilor la ore, din motiv că nu toți elevii dispun de echipament, profesorii au fost asigurați parțial cu tehnică de calcul și părinții nu beneficiază de condiții de muncă adaptate realității pandemice (muncă la distanță, regim flexibil, concedii suplimentare și indemnizații pentru perioada învățământului la distanță etc.). 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.