Decizie de ultimă oră! Toate școlile și universitățile vor fi închise până la 15 martie
Știri

Decizie de ultimă oră! Toate școlile și universitățile vor fi închise până la 15 martie

Sursa foto: nytimes.com

Instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior, de tip public şi privat, vor desfășura procesul de studii în regim online în perioada 1-15 martie, inclusiv. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.

Decizia a fost luată în această seară de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în contextul în care, în ultima perioadă, a fost înregistrată o creștere esențială a numărului cazurilor noi de COVID-19 și a ponderii testelor pozitive. Zilnic se înregistrează, în medie, 20 de decese.

În aceeași perioadă, va fi interzisă activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor. Transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică.

Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar. Ceilalți angajați vor lucra de la distanță.

CNESP a mai decis că, începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Excepție sunt copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile, personalul de deservire a garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Moldovenii care nu vor efectua testul vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

Menționăm că, astăzi, 26 februarie, 1.452 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, din totalul de 4.673 de teste efectuate. În același timp, 567 de persoane s-au tratat.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.