Flashmob al elevilor în centrul capitalei. Tinerii din învățământul profesional tehnic au creat „o mână a profesiilor”
Știri

Flashmob al elevilor în centrul capitalei. Tinerii din învățământul profesional tehnic au creat „o mână a profesiilor”

„Meserie pe plac, viitor asigurat” – acesta este mesajul pe care l-au transmis astăzi elevii școlilor profesionale, colegiilor și centrelor de excelență. Tinerii au dansat în centrul capitalei și au format simbolic „o mână a profesiilor”, ce semnifică abilitățile practice obținute în învățământul profesional tehnic (ÎPT). Aceștia au lansat astfel campania cu genericul „Meserie pe plac, viitor asigurat”, desfășurată de Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Uniunii Europene.

„Scopul campaniei este de a informa publicul general, inclusiv părinții și elevii, despre oportunitățile oferite astăzi de învățământul profesional tehnic. În ultimii ani, acest domeniu al educației a fost modernizat cu sprijinul Uniunii Europene și al altor parteneri și astăzi putem vorbi despre studii mai practice și mai relevante pentru piața muncii, cu echipamente noi, condiții îmbunătățite și alte inovații, care oferă elevilor un start bun în viața profesională, cu perspective de angajare asigurate”, a menționat Silviu Gîncu, șef Direcție ÎPT la Ministerul Educației.

Campania „Meserie pe plac, viitor asigurat” se va desfășura până în luna august 2017. Pe lângă informarea publicului general, aceasta își propune îmbunătățirea imaginii ÎPT în rândul părinților și elevilor, prin promovarea spoturilor video și audio, istoriilor de succes, organizarea evenimentelor și dezbaterilor publice despre avantajele ÎPT, precum și mobilizarea tinerilor pe rețelele sociale.

„Mi-am lansat afacerea în croitorie. Chiar dacă am făcut și un masterat în domeniu, consider că nu poți avansa dacă nu știi profesia, de aceea succesul meu se datorează în mare parte școlii profesionale pe care am absolvit-o”, spune Vitalie Vrabii, care și-a fondat propriul brand de cămăși și este un nume recunoscut pe piață.

Și Petru Chicu, unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din Moldova și proprietarul unui restaurant care-i poartă numele, a absolvit o școală profesională, unde a deprins cele mai importante secrete ale meseriei. „Nu este nevoie să așteptăm o diplomă superspecială. Este important să pornim de la ceva”, spune el.

Învățământul profesional tehnic numără în prezent 11 centre de excelență, 32 colegii și 43 școli profesionale, în care își fac studiile peste 48 000 de elevi. Mai multe detalii despre campania de informare și modernizarea învățământului profesional tehnic sunt disponibile pe portalul www.ipt.md.

Sursa foto: edu.gov.md

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.