Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi
Util pentru părinți

Copilul din zodia Gemeni: Curios, abil și mereu în căutarea unor ocupații noi

În urma unui parteneriat încheiat între Suntparinte.md și astrologul din România Maria Sârbu, vom publica o serie de materiale în care vă vom prezenta principalele caracteristici și trăsături ale copiilor, în funcție de zodie. Totodată, astrologul român va veni cu sfaturi pentru părinți.

Astăzi vă prezentăm principalele caracteristici și trăsături de personalitate ale copilului din zodia Gemeni.

Copilul din zodia Gemeni este curios, pune cele mai multe întrebări și vrea să înțeleagă cât mai multe lucruri. El este mai agitat decât alți bebeluși și, probabil, este cel mai frumos dintre toți copiii. Nu are răbdare, se plictisește și se enervează ușor. Le cere părinților mult calm și, în funcție de moștenirea genetică, se diferențiază în două tipologii de copii: unii dintre ei sunt foarte liniștiți și ascultători, iar alții – mai puțin ascultători. În funcție de părinți și de atenția pe care o primește, poate fi naiv, de aceea are nevoie de multe explicații și mult timp dedicat. Dacă nu îi sunt explicate unele lucruri, poate deveni curios și încerca unele lucruri care îl pot răni (de ex.: să cerceteze flacăra focului sau fierul de călcat).

Nativul din această zodie adoră lucrurile tehnice și va învăța mereu ceea ce îi stârnește curiozitatea sau ceea ce a văzut, inclusiv la cei dragi, când era micuț. Dat fiind faptul că este un copil deștept, care vrea înțelegere și comunicare, va fi mai sensibil atunci când părinții nu vor avea timp pentru el și își va căuta alți prieteni. Uneori, poate sta singur cu gândurile lui, alteori, își poate face prieteni imaginari.

Copilul Gemeni este un copil care își caută necontenit preocupări ce îl satisfac, de aceea are nevoie de un model din partea părinților. Dacă este singur, atunci va cere un frate sau o soră, pentru că natura lui este să împărtășească experiența de viață cu frații, mai mult decât cu părinții. Fiind un copil abil, el va înțelege, din acțiunile părinților, cine îl iubește mai mult și cine îi oferă mai multă atenție. În timp, copilul va ignora părintele care i-a oferit mai puțină atenție, deși va dori să înțeleagă motivul. Nu vărsați furia asupra copilului atunci când sunteți nervoși, deoarece acesta poate deveni o persoană nervoasă, care ușor își poate ieși din fire.

Fetița Gemeni este ambițioasă și agitată. Ea poate fi mai plângăcioasă sau mai liniștită, în funcție de decanul în care s-a născut. Fetița poate fi băiețoasă și mai puțin interesată de jocurile obișnuite pentru fetițe. Ea se va agăța de frați (dacă are) și va dori multă atenție din partea lor. Totodată, va fi mai apropiată de tată și adesea va dori să aibă atenția mamei. Dacă mama este o fire impulsivă, atunci fetița va căuta pe cineva care să îi suplinească locul și să îi explice prin cuvinte curiozitățile ei.

Băiețelul Gemeni este mai charismatic și mai curios. El este entuziasmat de tot ceea ce vede și, în același timp, vrea să demonstreze tot ceea ce cunoaște. Vorbește mai mult, este mai lipicios și cere multă atenție. Se apropie mai mult de alți copii și caută prietenia altor băieței.

Cum poate părintele să îl educe optim?

Ai nevoie să îi vorbești calm, să îi oferi răspunsuri la toate întrebările, să îl însoțești în călătorii, să îi asiguri posibilitatea de a practica un tip de sport. El va fi cuminte atât timp cât în jurul lui nu se enervează nimeni, altfel el va prelua starea celui nervos și va reacționa la fel.

Nu-i inhiba dorința de cunoaștere. Laudă-l, încurajează-l, chiar dacă uneori nu duce până la capăt lucrurile pe care le-a început. Copilul din zodia Gemeni are nevoie de îndrumarea și de susținerea părintelui pentru a înțelege ce își dorește și ce poate să facă. Atunci când va crește, el va fi un bun exemplu pentru cei din jur.

Este interzis să folosești cuvinte, precum: „nu știu”, „nu am chef”, „nu mă interesează”, „ești nervos”. Mai degrabă, poți folosi cuvinte, precum: „ești deștept”, „ne concentrăm împreună”, „hai să fim calmi”, „cât de multe lucruri ai învățat tu” etc.

Citiți și:
Horoscopul copilului: Caracteristici și trăsături de personalitate ale nativilor din zodia Berbec

Caracteristicile copilului Taur: Știe ce vrea și, atunci când se încăpățânează, este greu să îi reziști

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.