Ediția de Primăvară a Târgului Ask a MOM: Haine, jucării și cărți la prețuri accesibile
Util pentru părinți

Ediția de Primăvară a Târgului Ask a MOM: Haine, jucării și cărți la prețuri accesibile

Cea mai mare comunitate online de mămici din Moldova „Ask a MOM” și-a dat întâlnire la Ediția de Primăvară a Târgului pentru mămici și pici. 56 de vânzători au venit la târg cu haine pentru copii, lucruri handmade, jucării, accesorii și cărți, care au putut fi procurate la prețuri accesibile.

„Agenda evenimentelor Ask a MOM pentru anul 2017 a debutat cu un târg tradițional unde au fost făcute cumpărături la prețuri bune, cei prezenți au socializat, iar unii au contribuit la strângerea de fonduri pentru a ajuta un tânăr care suferă de cancer, Daniel. Am fost nevoiți să amânăm cu o zi târgul, fiindcă sala pentru care am optat, deși era mai spațioasă, nu întrunea cerințele noastre de curățenie și confort. În pofida acestui fapt, târgul de primăvară și-a deschis larg ușile pentru toți vizitatorii, care au venit cu familiile, de la cei mari până la cei mai mici. Atmosfera a fost caldă și plăcută”, a subliniat fondatoarea grupului Ask a MOM, Alicia Valcov.

Dana Odainic, una dintre organizatoarele evenimentului a menționat că Târgul Ask a MOM are scopul de a ajuta mămicile din această comunitate să vândă lucrurile folosite, dar în stare bună, ale copiilor lor, pentru a putea face economii.

„Acest târg oferă posibilitate mămicilor să vândă hainele pe care copiii lor nu le mai poartă, precum și să ajute tinerele mămici antreprenoare și meșterițe handmade să se promoveze. Aceasta este ediția de primăvară a anului curent. Târgul nu a fost unul de caritate, însă la unele mese au fost colectați bani în scopuri caritabile”, a menționat Dana Odainic.

Irina a venit la târg împreună cu bebelușul său de patru luni. A publicat un anunț pe Facebook pentru a aduna cât mai multe haine
pe care să le vândă, iar banii adunați vor fi donați pentru tratamentul lui Daniel, un băiat bolnav de cancer.

„Ne-am gândit că fiecare dintre noi are acasă, în dulap, o hăinuță pe care deja nu o mai poartă. Astfel, am adunat mai multe haine: rochițe, pantaloni, maiouri. Banii pe care o să-i adunăm o să-i donăm pentru tratamentul lui Daniel. Faptul că vreau să-l ajut pe acest băiețel a fost principalul scop pentru care am venit aici. Sunt conștientă că nu toată lumea își permite să doneze bani, dar din vânzarea hainelor poate fi strânsă o anumită sumă”, a menționat tânăra mămică.

Și Marta a venit la acest târg cu scopul de a strânge bani pentru tratamentul unui alt băiețel care suferă de o malformație congenitală cardiacă severă.

„Părinții lui Matei sunt vecinii noștri și aș vrea foarte mult să-i ajut. Am adunat hăinuțele copiilor mei, care sunt într-o stare foarte bună, iar din vânzări voi face o donație lor. Am pus niște prețuri accesibile, începând de la 10 lei până la 100 de lei, astfel încât să vând cât mai multe haine și să strâng cât mai mulți bani”, a spus femeia.

Mariana a participat la mai multe târguri organizate de cei de la Ask a MOM, în calitate de cumpărător. De această dată însă, a adunat hăinuțele fetiței sale de doi ani și trei luni pe care nu le mai poartă și a venit la târg deja în calitate de vânzător. Vrea ca din banii adunați să meargă împreună cu familia într-o minivacanță: „În primul rând, vreau să schimbăm un pic viziunea față de hăinuțele pentru copii – să economisim mai mult pe ele, să procurăm mai multe lucruri bune la mâna a doua și să călătorim mai mult”.

Atrase de prețurile accesibile, mămicile și-au luat copiii, soții și au venit la târg. Atmosfera caldă și plăcută i-a impresionat pe vizitatori, care au menționat că evenimentul a fost organizat la cel mai înalt nivel.

Ludmila a venit la târg împreună cu cei doi copii ai săi și spune că participă cu mare plăcere la fiecare eveniment organizat de Ask a MOM: „Nu suntem pentru prima dată când participăm la târgurile organizate de Ask a MOM. Venim aici ca să avem posibilitatea să ne implicăm în acțiunile caritabile pe care le organizează această comunitate. Între timp, facem cumpărături pentru copii. Cumpărăm cărți, accesorii, haine. Am cumpărat niște cutiuțe și accesorii, iar acum mergem să cumpărăm cărți”.

Împreună cu soțul și copilașul de un an a venit la târg și Irina. Tânăra mămică spune că, anterior, a mai participat la evenimentele organizate de Ask a MOM: „Am mai participat la asemenea târguri. Îmi place faptul că aici putem găsi hăinuțe la prețuri accesibile, foarte bine păstrate. Am procurat două perechi de încălțăminte”.

Nina a venit la târg cu cei trei copii, cu doi de mână, iar al treilea – în burtă. Ea spune că a participat la toate edițiile și nu a putut rata evenimentul. „Venim cu mare drag când sunt organizate asemenea târguri. Mai vedem ceva nou, cumpărăm lucruri la prețuri destul de accesibile. Și de această dată am reușit să găsim lucruri interesante la prețuri mici”.

Potrivit organizatorilor, la Târgul Ask a MOM, organizat la Hotelul „Codru”, au fost prezente între 1.000 și 2.000 de persoane.

P.

Vezi și:

11 evenimente de bifat în calendar: Comunitatea „Ask a MOM” dă start evenimentelor pentru părinți

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.