De ce lipsește carnea de vită din meniul grădinițelor din Chișinău și sunt mai puțin incluse ouăle și hrișca
Știri

De ce lipsește carnea de vită din meniul grădinițelor din Chișinău și sunt mai puțin incluse ouăle și hrișca

Sursa foto: chisinau.md

Anumite categorii de produse, precum ouăle, varza, hrișca și uleiul nu sunt livrate în cantitățile necesare, în grădinițele din Chișinău, de către agenții economici, din cauza creșterii prețurilor la produsele alimentare (de până la 100 sau chiar 200%). Totodată, carnea de vită practic lipsește din meniu, din cauza insuficienței pe piață a acestui produs.

La ședința de astăzi a Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport Chișinău, a menționat că au fost făcute anterior proceduri de achiziție pentru procurarea cărnii de vită, însă nu a participat niciun agent economic.

„Am făcut și un demers către Ministerul Agriculturii și, în informațiile oferite de ei, ni s-a spus doar că acest domeniu urmează a fi reabilitat în următorii 3-5 ani”, a precizat Andrei Pavaloi.

În contextul majorării prețurilor la produsele alimentare, șeful adjunct al Direcției susține că ar fi nevoie de un adaos de 7 lei pe zi/copil pentru a fi asigurată o alimentație diversificată și sănătoasă:

„Au crescut brusc prețurile la ouă, hrișcă, varză și ulei. Agentul economic cumpără ouăle de găină cu 35 de lei, dar nouă ni le vinde cu 17 lei. Varza o procurăm cu 2 lei, dar pe piață ea costă 10 lei”.

În acest context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat să fie expediate repetat solicitări din partea APL Chișinău către Guvern, în vederea suplimentării fondurilor pentru alimentația copiilor, chiar dacă răspunsul pentru demersul expediat anterior a fost negativ.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.