Broccoli și conopidă, în meniul grădinițelor. Ajung la gunoi, pentru că picii nu le mănâncă
Știri

Broccoli și conopidă, în meniul grădinițelor. Ajung la gunoi, pentru că picii nu le mănâncă

Sursa foto: Suntparinte.md

Sunt scumpe și bogate în vitamine, dar ajung în tomberon. Mai multe fructe și legume, inclusiv broccoli și conopidă, au fost incluse în meniul unic al creșelor și grădinițelor din Chișinău, pentru perioada toamnă – iarnă. Totuși, aceste alimente ajung la gunoi, din cauză că preșcolarii nu sunt obișnuiți să consume asemenea produse, respectiv refuză să le mănânce.

În acest context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor din domeniul educației, împreună cu managerii instituțiilor, să revadă meniul unic în instituțiile de educație timpurie. Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a Primăriei.

Edilul capitalei a făcut o solicitare către specialiștii de profil, în comun cu responsabilii municipali, să se convoace în vederea elaborării unui nou meniu cu aceleași vitamine, minerale și calorii incluse în norma zilnică a copiilor, dar care să conțină alimente preferate de copii.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a informat că autoritățile municipale verifică periodic situația din cadrul instituțiilor de învățământ, inclusiv în grădinițe. Potrivit informațiilor oferite de managerii grădinițelor, după trecerea la alimentația conform noului model de meniu zilnic, copiii nu prea consumă hrana din legume și fructe crude.

Începând cu 1 februarie curent, în toate instituţiile de educaţie timpurie din oraşul Chişinău este implementat meniul-model unic, adică în toate grădinițele sunt livrate produse de aceeași calitate, origine și la același preț. Conform recomandărilor, în meniu trebuie să existe zilnic un aport de fructe și legume proaspete, pâinea să fie din făină integrală, cantitatea zilnică de crupe, paste făinoase, grăsimi și sare să fie redusă.

One Comment

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.