De azi, Republica Moldova intră în stare de urgență în sănătate publică
Știri

De azi, Republica Moldova intră în stare de urgență în sănătate publică

Sursa foto: kltv.com

De azi, în Republica Moldova intră în vigoare starea de urgenţă în sănătate publică. Aceasta se va încheia pe data de 15 ianuarie.

Conform Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în toată țara este obligatorie purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice deschise şi închise, în special în transportul public. Masca trebuie să acopere gura şi nasul.

În continuare, nu va permisă aflarea pe terenuri de joc, terenuri de sport, în parcuri de distracţii şi în zone de agrement.

De asemenea, este interzisă activitatea cluburilor de noapte ce se referă la activitatea discotecilor şi a ringurilor de dans, indiferent de denumirea de firmă a unităţii comerciale (disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.). Restaurantele, barurile, cantinele și cafenelele vor fi închise în intervalul orelor 22.00 – 07.00.

Mai sunt interzise organizarea şi desfăşurarea conferinţelor ştiinţifice, competiţiilor sportive, olimpiadelor, cu prezenţa fizică a persoanelor.

Instituţiile publice şi private vor activa conform unui regim flexibil sau special de lucru, cu atragerea la serviciu a personalului activitatea căruia necesită prezenţa obligatorie la serviciu. Personalul, activitatea căruia nu necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă, va lucra de la distanţă.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.