Datorită diasporei, cinci centre de sănătate din țară au primit fotolii ginecologice adaptate femeilor cu mobilitate redusă
Util pentru părinți

Datorită diasporei, cinci centre de sănătate din țară au primit fotolii ginecologice adaptate femeilor cu mobilitate redusă

Sursa foto: Suntparinte.md

Femeile cu mobilitate redusă din Chişinău şi din raioanele Cahul, Edineţ, Hînceşti şi Ungheni pot beneficia acum de servicii medicale ginecologice de calitate.

La Centrele de Sănătate din aceste raioane și la Centrul de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală din Chișinău, au fost instalate fotolii ginecologice adaptate pentru femeile cu dizabilităţi locomotorii, cele în etate sau cu exces de greutate, precum şi pentru femeile însărcinate.

Iniţiativa de a procura utilajul adaptat îi aparţine unui grup de activiști civici din Diasporă, printre care Victoria Morozov, Ana Covrig și Andrei Lefter. Susținuți de Fondul ONU pentru Populaţie (UNFPA), aceștia au organizat o campanie de colectare de fonduri, reușind să colecteze suma necesară și să achiziționeze cinci fotolii moderne, ce oferă acces femeilor cu dizabilități la servicii de sănătate sexuală și reproductivă de calitate.

Întregul reportaj îl vedeți mai jos:

Lista Centrelor de Sănătate dotate cu echipament ginecologic accesibil, procurat din donațiile oferite de cetățenii moldoveni din Diasporă și din Republica Moldova, în cadrul acestei inițiative:

  • Centrul de Sănătate Edineț (or. Edineț, str. Independenței, 81)
  • Centrul de Sănătate Hîncești (or. Hîncești, str. Mihalcea Hîncu, 151)
  • Centrul de Sănătate Ungheni (or. Ungheni, str. Romană, 27)
  • Centrul de Sănătate Cahul (or. Cahul, str. Ștefan cel Mare, 27)
  • Centrul de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală din cadrul Institutului Mamei și Copilului (Chișinău, str. Burebista, 82)

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.