Skip to content Skip to footer

„E o păcăleală”. Afacere online cu bilete la taberele de odihnă din afara Chișinăului

Biletele pentru odihna la taberele din afara Chișinăului pot fi procurate fie cu o reducere de 80% din costul total (prin intermediul direcțiilor de educație municipale/raionale sau al sindicatelor), fie la un preț integral stabilit de agenții economici. 

În timp ce unii părinți sunt indignați că nu mai găsesc bilete la taberele de odihnă din afara Chișinăului, în grupurile de vânzare-cumpărare circulă anunțul unei tinere în care este menționat că ea vinde, la preț de 800 și 900 de lei, bilete la taberele: „Prietenia” (s. Coșnița, Dubăsari), „Perlele Nistrului” (Vadul lui Vodă), „Luceafărul” (Vadul lui Vodă) și „Zâmbetul” (Vadul lui Vodă).

Totodată, eleva a publicat pe profilul ei două anunțuri despre biletele la tabere.

Echipa noastră a contactat-o pe Facebook, pentru a afla de unde are biletele, cu atât mai mult că prețul indicat de ea nu corespunde nici cu prețul integral, nici cu cel stabilit prin intermediul sindicatelor. Totuși, tânăra nu a dorit să ne spună de la care „Departament” a obținut biletele și nici nu ne-a răspuns la apeluri, oferindu-ne răspunsurile doar în scris.

Primarul interimar al mun. Chișinău, Ruslan Codreanu, a declarat pentru suntparinte.md că, în cazul dat, sunt posibile două scenarii: fie biletele pentru vânzare sunt dintre cele repartizate instituțiilor de învățământ, fie biletele sunt vândute la un preț redus din cauza numărului mare de locuri neacoperite în tabere.

„Dacă foile sunt repartizate din contul celor plătite de noi, este o acțiune ilegală. Pe de altă parte, taberele au voie să-și vândă locurile care au rămas libere, chiar și la un preț mai mic. Taberele sunt agenți economici, noi organizăm licitații și agenții participă”, a mai spus Ruslan Codreanu.

suntparinte.md a discutat cu reprezentantul fiecărei tabere, pentru a afla dacă, într-adevăr, biletele au fost vândute la un preț mai mic. Responsabilii din instituții au infirmat, precizând că majoritatea locurilor au fost deja acoperite sau că nu mai sunt locuri libere până la sfârșitul ultimului sejur.

„Prietenia”:

Toate foile sunt vândute. Prețul variază între 1.600 și 2.000 de lei, depinde de numărul copiilor în odaie. Posibil, cel care a primit foaia de la sindicate și-a schimbat planurile și vrea să o vândă. Sau a cumpărat-o mai ieftin și vrea s-o vândă mai scump”.

„Perlele Nistrului”:

„Unde ați văzut așa chestie cu 900 de lei? E o păcăleală și chiar mi-e interesant cine ar fi putut face lucrul acesta. La noi pe site este publicată informația, ea e veridică, intrați pe site-ul nostru. La noi, biletul costă 2.200 de lei. Poate cineva a luat bilet de la sindicat și nu vrea să-și trimită copilul. Foaia de la licitație e 1.750 de lei, dar la comercial e 2.200 de lei. Cred că vor să facă ceea ce e nelegitim. Dacă veniți cu foaia lor și în computerul nostru scrie că trebuie să vină alt copil, nu vă primim. E o păcăleală. E o vrăjitorie și să nu nimeriți în capcană”.

„Luceafărul”:

„Nu este corect, noi avem numai pagină de Facebook și acolo scrie 1.500 de lei pentru zece zile. Foi pe internet nu vindem. Posibil, la școală le dă cu 300 și cineva le vinde. Noi, personal, nu vindem, nu avem așa prețuri”.

„Zâmbetul”:

„E greșit. Cine a pus așa preț? Prețul e 1.700 de lei. Poate să fie de la școală, prin sindicate. Noi am dat bilete la toate școlile. Verificați să nu vă amăgească, să nu fie falsă, să fie ștampila umedă”.

suntparinte.md va reveni cu detalii despre acest caz 

Avertizare! Preluarea conținutului, fără a cita sursa, dăunează grav imaginii instituției dvs. Puteți prelua în limita a 500 de caractere, dar să citați sursa cu link activ. Conținutul poate fi preluat integral doar cu permisiunea redacției Suntparinte.md.

Adresa: str. Alexei Mateevici, 46/1, Chișinău, Republica Moldova
Număr de contact: 068 294 424

CMT © 2024. Toate drepturile rezervate.