(VIDEO) Interviu cu Irina Sagaidac: Ce trebuie să cunoaștem despre contraceptivele hormonale
Util pentru părinți

(VIDEO) Interviu cu Irina Sagaidac: Ce trebuie să cunoaștem despre contraceptivele hormonale

By octombrie 20, 2020 No Comments

Sursa foto: Suntparinte.md

Metodele hormonale se împart în două grupuri mari: metodele care conțin estrogen și progesteron, numite și combinate, și metodele doar cu progesteron.

Metodele cu estrogen și progesteron sunt: contraceptivele orale combinate, plasturele contraceptiv combinat care, în Republica Moldova, încă nu este disponibil, contraceptivele injectabile lunare și inelul vaginal contraceptiv combinat.

Dintre metodele doar cu progesteron fac parte: pilulele cu progesteron, dispozitivul intrauterin hormonal, inelul cu progesteron, implantul hormonal, contraceptivele injectabile trimestriale.

Pentru a ști căror femei nu le sunt potrivite contraceptivele orale combinate, vizionați un material realizat cu Irina Sagaidac, doctor în științe medicale, Departamentul de Obstetrică și Ginecologie, USMF „Nicolae Testemițanu”:

Ce trebuie să cunoaștem despre contraceptivele hormonale

Pastilele contraceptive duc la îngrășare❓ Care sunt cele 13 categorii de femei cărora nu le sunt recomandate contraceptivele orale combinate❓ Răspuns la toate întrebările despre contraceptivele hormonale aflați de la medicul obstetrician-ginecolog Irina Sagaidac 👇

Publicată de Suntparinte.md pe Vineri, 25 septembrie 2020

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.