Ultimele decizii privind redeschiderea grădinițelor: Părinții vor lua copiii acasă mai devreme, după posibilitate
PreșcolarȘtiri

Ultimele decizii privind redeschiderea grădinițelor: Părinții vor lua copiii acasă mai devreme, după posibilitate

Sursa foto: Dan Guțu/UNICEF Moldova

Copiii care vor merge la grădiniță, începând cu 1 septembrie, urmează să fie însoțiți, spre și dinspre instituția de educație timpurie, recomandabil, de către una și aceeași persoană, cu vârsta mai mare de 16 ani. De asemenea, în situațiile posibile, părinții vor fi îndemnați să-și ia copiii acasă mai devreme.

Astăzi a avut loc ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), în cadrul căreia au fost luate mai multe decizii de ajustare a condițiilor de relansare a procesului educațional în contextul epidemiologic al COVID-19.

Programul de activitate al instituției va fi stabilit de către administrația instituției de educație timpurie și coordonat cu fondatorul/autoritatea publică locală. Printre măsurile obligatorii se numără: aerisirea/ventilarea spațiilor, curățarea și dezinfectarea suprafețelor, a inventarului, jucăriilor și a materialelor didactice.

De asemenea, urmează să fie evaluate și ajustate numărul necesar și orarul optim de activitate al educatorilor și asistenților de educatori în cadrul grupelor de copii.

Transportarea copiilor/însoțitorilor în mijlocul de transport școlar, spre și dinspre instituția de învățământ, va fi organizată doar în funcție de capacitatea numărului de scaune, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Amintim că grădinițele vor activa conform unui program redus, părinții nu vor avea acces în instituție, personalul din grădinițe va purta mască în spațiile închise.

În intervalul orelor 06:50 – 09:00, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele nr. 8, 10, 22, 24 şi 25 din Chişinău va fi destinat exclusiv pentru transportarea copiilor şi a unui însoţitor (după caz) spre școli şi grădinițe. În cazul autobuzelor, vor fi efectuate modificări pentru rutele 5, 19, 23 şi 26.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.