Sărbătorim în siguranță alături de copii. Ce recomandă părinților pompierii și polițiștii
Siguranța familiei

Sărbătorim în siguranță alături de copii. Ce recomandă părinților pompierii și polițiștii

O bună informare și o atenție sporită vă vor asigura sărbători liniștite și fericite. În context, pompierii și oamenii legii vin cu câteva recomandări privind siguranța copiilor în această perioadă. 

Arderea cauciucurilor în noaptea de Paște este interzisă, întrucât focul poate provoca arsuri și incendii, anunță Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (DSE). Totuși, dacă doriți să respectați acest obicei, asigurați-vă că utilizați focul deschis doar în locuri special amenajate și că dispuneți de mijloace primare de stingere a incendiului. În plus, nu permiteți copiilor să meargă la rug, pentru a evita incidentele.

Dacă veți merge cu cei mici la biserică în Noaptea Învierii, supravegheați copiii în timpul desfășurării slujbei. Nu le permiteți să țină lumânări aprinse, pentru a evita contactul dintre lumânări şi hainele sau părul celorlalți oameni prezenți la slujbă.

În contextul vacanței școlarilor, care va dura în perioada 15 aprilie – 24 aprilieInspectoratul General al Poliției îndeamnă părinții să informeze copiii să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, mai ales când rămân singuri acasă, precum și să supravegheze în permanență copiii, când merg cu ei la cumpărături sau se află în locurile aglomerate (piețe, magazine mari, locuri de agrement);

În Noaptea Învierii, pentru menținerea securității și intervenția în situații de risc vor fi antrenați peste 500 de angajați ai DSE. În același timp, în perioada Sărbătorilor de Paști, circa 3.000 de polițiști vor fi pregătiți să intervină la sesizările cetățenilor și să asigure ordinea și securitatea publică în societate. 

În orice situație de risc apelați de urgență Serviciul 901, pentru a veni în ajutor echipele de salvare. De asemenea, sunați la numărul 902 dacă sesizați situații tensionate, persoane sau obiecte dubioase, ce pot afecta siguranța publică.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.