ȘcolarȘtiri

O nouă disciplină în școlile din Republica Moldova

By aprilie 29, 2016 No Comments

Elevii din Republica Moldova vor putea studia o nouă disciplină. Aceasta se numește „Introducere în proprietatea intelectuală”, proiectul unui Curriculum opțional fiind deja elaborat. În acest sens, Ministerul Educației și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) au semnat un Memorandum de colaborare.

Autoritățile susțin că disciplina are drept scop promovarea cunoștințelor în domeniul proprietății intelectuale și sensibilizarea tinerei generații asupra fenomenelor contrafacerii și pirateriei.

În context, ministrul Educației, Corina Fusu, a menționat, că „respectarea drepturilor de proprietate intelectuală încurajează inovația si cercetarea. Odată cu includerea în programul școlar a lecțiilor tematice în domeniu, elevii vor căpăta de mici deprinderi corecte de viață”.

La rândul său, Octavian Apostol, director al AGEPI, și-a exprimat încrederea că, prin intermediul orelor de  ”Proprietate intelectuală”, tinerii  vor învăța să-și valorifice pe deplin cunoștințele pentru a contribui astfel la dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

În viitorul apropiat, va fi creat un grup de lucru comun care va elabora și va edita materiale didactice necesare (manuale, ghiduri); va organiza și va desfășura campanii de sensibilizare a elevilor din licee cu privire la impactul negativ al pirateriei și contrafacerii asupra dezvoltării economice și culturale a țării, precum și a sănătății populației. Totodată, cadrele didactice vor fi instruite în domeniul proprietății intelectuale.

Sursa foto: Arhivă UNICEF

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.