La Strada: Navighezi online în siguranță? Testează-ți abilitățile
Siguranța familiei

La Strada: Navighezi online în siguranță? Testează-ți abilitățile

Dorești să-ți testezi abilităţile de navigare online în siguranţă? Centrul Internaţional „La Strada” îți oferă această posibilitate. Tot ce trebuie să faci este să completezi un test pe www.siguronline.md

Testul, cu denumirea „Ştii să îi tratezi cu respect pe alţii online?”, prezintă şapte situaţii pe care majoritatea internauţilor le-au trăit cel puţin o dată în viață. Pentru fiecare situaţie, sunt propuse trei eventuale posibilităţi de a acţiona, respondentul fiind pus în situaţia de a alege.

„Testul a fost gândit pentru adolescenţi şi copii, însă poate fi urmat de oricine este curios să afle dacă ştie reguli elementare de navigare online în siguranţă. După ce răspunde la toate cele şapte întrebări, persoanei care urmează testul îi va fi afişată o concluzie, din care va afla dacă este: Internet începător, Internet explorator sau Internet aventurier”, susţine Angela Palancean, coordonatoarea portalului Siguronline.md

În funcţie de răspunsurile sale, internautul primeşte şi o serie de recomandări referitoare la cum ar trebui să se comporte pentru a fi în siguranţă online.

Portalul www.siguronline.md a fost lansat de Centrul Internaţional „La Strada” în ianuarie 2013 în ideea că Internetul, tehnologiile informaţionale şi de comunicare pot ajuta copiii şi tinerii să cunoască, să înveţe, să se dezvolte. Misiunea portalului este promovarea şi utilizarea în condiții de siguranță şi responsabilă a Internetului de către copii, inclusiv cu sprijinul şi implicarea specialiştilor, părinţilor şi profesorilor. Acesta oferă informaţii şi sfaturi relevante, dar şi o linie de consiliere şi raportare a cazurilor de abuz online.

Răspunde la întrebările testului AICI, pentru a afla dacă ştii să îi tratezi cu respect pe alţii online.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.