(VIDEO) Elevi din Hâncești, ținuți afară la -9°C pentru a scutura zăpada de pe încălțăminte
Școlar

(VIDEO) Elevi din Hâncești, ținuți afară la -9°C pentru a scutura zăpada de pe încălțăminte

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Sadoveanu” din orașul Hâncești ar fi fost nevoiți să stea, ieri, zeci de minute în frig pentru a avea acces în instituția de învățământ. Asta, deoarece administrația școlii ar fi decis să verifice fiecare elev înainte de a intra în școală, dacă și-a scuturat sau nu zăpada de pe încălțăminte. 

Un elev din cadrul instituției ne-a expediat pe adresa redacției un filmuleț în care pot fi observați zeci de elevi, din clasele a I-a – a XII-a, care stau la rând ca să intre în școală. La ușă, fiecare elev era verificat dacă a scuturat bine zăpada de pe haine și încălțăminte și doar după asta era lăsat să intre în școală. Acesta ne-a spus că tot procesul a durat aproximativ 45 de minute, afară fiind -9°C.

Contactată de Suntparinte.md, directoarea instituției, Maria Cojocaru, a declarat că nu cunoaște ce s-a întâmplat, deoarece altă persoană a fost de serviciu și ne-a rugat să revenim cu un apel.

Ulterior, aceasta ne-a spus că rândul s-a format din cauză că la ora 8:25 a fost un flux mare de copii care au ajuns la școală mai târziu din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

„Unii elevi din clasele primare au venit neînsoțiți și, pentru siguranța lor, ca să nu stea patru ore cu încălțămintea udă, profesorul de serviciu i-a rugat să scuture zăpada de pe încălțăminte. Cred că am făcut-o foarte bine. Nu a fost nimic ieșit din comun în acest sens”, a menționat Maria Cojocaru.

Directoarea spune că nu s-a format o coadă atât de mare și are chiar și martori: „Copiii au trecut foarte rapid. Nu au stat chiar atât de mult în rând. Doamnele secretare sunt martore. Copiii care aveau zăpadă pe încălțăminte stăteau într-o parte și nu era blocată trecerea în instituția de învățământ”.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.