(VIDEO) Din cauza carantinei, într-o singură lună, numărul victimelor violenței în familie care au solicitat asistență a crescut dublu
Siguranța familiei

(VIDEO) Din cauza carantinei, într-o singură lună, numărul victimelor violenței în familie care au solicitat asistență a crescut dublu

Sursa foto: Captură video/YouTube

Sora, mama, fiica, vecina sau oricare femeie din jurul nostru poate fi victimă a violenței față de femei și a violenței în familie. În Republica Moldova, 73% dintre femei au suferit pe parcursul vieții de cel puțin o formă de violență în familie: psihologică, fizică, economică sau sexuală.

Acest fenomen, care reprezintă o încălcare a drepturilor omului, s-a agravat în perioada stării de urgență declarate pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

În acest context, Centrul de Drept al Femeilor (CDF), cu susținerea Suediei, a lansat un spot social conceput să sensibilizeze publicul despre gravitatea fenomenului de violență în familie, să îndemne persoanele apropiate victimelor să le susțină, precum și să încurajeze victimele să solicite ajutor.

Potrivit datelor CDF, în primele 10 luni ale anului curent, 568 de femei au solicitat asistența instituției, față de 435 de femei care au apelat în aceeași perioadă a anului trecut. Doar în luna mai, în perioada carantinei, numărul victimelor violenței în familie care au solicitat asistență a fost dublu față de media lunară.

Nu suportați violența în tăcere! Apelați gratuit pentru a beneficia de susținere emoțională și de servicii de consiliere juridică: 0 800 800 00.

Spotul social este realizat în contextul campaniei internaționale „16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen”, care se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.