(VIDEO) Cum așezăm elevii în bancă, pentru a nu le fi afectată vederea
Școlar

(VIDEO) Cum așezăm elevii în bancă, pentru a nu le fi afectată vederea

Sursa foto: Suntparinte.md

De multe ori, primele bănci sunt rezervate elevilor cu cele mai bune note sau celor cu probleme de vedere. În schimb, alți copii stau câțiva ani în aceeași bancă, inclusiv în ultima bancă.

Medicii oftalmologi recomandă ca elevii care au proleme de vedere sau poartă ochelari să se așeze în prima sau a doua bancă din rândul de mijloc, dar aceasta nu înseamnă că unul și același copil trebuie să stea câțiva ani în același loc.

Elevii cu vederea bună, la fel, trebuie să-și schimbe periodic locurile. Nu trebuie să stea, câteva luni la rând, cu capul întors sau cu tot corpul întors, solicitând ochiul dominant care vede mai bine tot ce este în jur. O dată-n trimestru sau o dată pe lună, ei trebuie să facă aceste schimbări.

Mai multe informații despre acest subiect ne oferă chirurgul-oftalmolog Vladimir Ivanov, de la Centrul „Microchirurgia ochiului”.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Media pentru incluziunea tinerilor”, susținut de Reprezentanța IM Swedish Development Partner și Agenția Suedeză de Cooperare Internațională (SIDA). IM și SIDA nu împărtășesc în mod obligatoriu opiniile exprimate de organizația parteneră și doar autorul este responsabil pentru conținut.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.