„Viața printre gângureli de bebeluși este foarte frumoasă”. Despre Margareta Hinculov, moașă la Maternitatea nr. 2
Bebeluș

„Viața printre gângureli de bebeluși este foarte frumoasă”. Despre Margareta Hinculov, moașă la Maternitatea nr. 2

Margareta Hinculov

Sursa foto: msmps.gov.md

A reușit să ajute peste 2.000 de mame să aducă, în siguranță, copiii pe lume. Margareta Hinculov activează în calitate de moașă superioară la Maternitatea Municipală nr. 2 din Chișinău. 

Indiferent de oră, zi sau anotimp, doamna doctor este alături de femeile care ajung aici în unul dintre cele mai importante momente din viața lor. Le încurajează cu zâmbete și cuvinte calde, le ghidează, le îngrijește și încearcă să le aline durerea atunci când aceasta devine insuportabilă și istovitoare.

Sursa foto: Dinu Bubulici

„În ultimii cinci ani, am participat la nașterea a 300 de copii. De fiecare dată am emoții ca în prima zi. Îmi amintesc și acum momentul când am intrat în sala de nașteri. Aveam doar 19 ani. Cred că am plâns mai tare decât mama care a născut. Niciodată n-am să uit acel băiețel. Când m-am uitat în ochii lui, am înțeles că am făcut alegerea corectă și că nu am greșit atunci când am ales să fiu moașă”, afirmă femeia.

Sursa foto: Dinu Bubulici

Margareta Hinculov spune că cel mai emoționant moment este atunci când pune nou-născuții pe pieptul sau în brațele mamei:

„Acel moment este plin de magie. Întâlnirea dintre mamă și copil este de nedescris”.

Sursa foto: Dinu Bubulici

În cei 30 de ani de activitate, a fost martoră la cele mai sincere lacrimi, la cele mai largi zâmbete și la adevărate declarații de dragoste. De fiecare dată când ține un nou-născut în brațe, se simte un om împlinit și fericit, pentru că, împreună cu medicii, contribuie la îndeplinirea unui vis. 

Sursa foto: Dinu Bubulici

Așa s-a întâmplat și în cazul Ninei Gherciu, o femeie suspectată de COVID-19, care a adus astăzi, pe lume, un băiat sănătos. Spune că moașa i-a fost mereu alături:

„Margareta Hinculov a avut o atitudine grijulie față de mine. Nu a contat deloc că aș putea fi infectată. M-a ajutat și înainte de naștere, și după ce copilul a apărut pe lume. Mă simt o norocoasă că am născut la Maternitatea nr. 2”.

Niciun virus nu o poate împiedica pe Margareta Hinculov să-și exercite, cu dăruire și dedicare, munca. Nu poate sta departe de maternitate mai mult de câteva zile. Aici și-a adus pe lume și cei doi copii:

„Viața printre gângureli de bebeluși este foarte frumoasă”.

Sursa: msmps.gov.md

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.